Ridley Scott započeo rad na nastavku ‘Gladijatora’

Britanski filmaš započeo je rad na nastavku ‘Gladijatora’ s tim da bi drugi navodno dio trebao pratiti lik Komodovog nećaka, Luciusa kojeg je u filmu utjelovio Spencer Treat Clark.

  • 16
    Shares
Russell Crowe kao Maximus u ‘Gladijatoru’ (izvor: Wikipedia)

Ridley Scott započeo je predprodukcijsku fazu za nastavak “Gladijatora”, izvještava The Guardian. Pod kišobranom produkcijske kuće Paramount scenarij bi trebao napisati Peter Craig, najpoznatiji po scenarističkim adaptacijama franšize “Igre gladi” i “The Townu” gdje je napisao originalan scenarij kojeg je s redateljske stolice vodio Ben Affleck. Craig radi i na nastavku Top Guna, “Top Gun: Maverick”.

Podsjećamo, “Gladijator” je u kino blagajnama diljem svijeta zaradio gotovo 500 milijuna dolara, a uspješnu je godinu honorirao i s pet Oscara, uključujući onoga za najbolji film. Jedno se vrijeme pričalo da će i Nick Cave napisati scenarij za “dvojku” nakon izričitog zahtjeva Russella Crowea da uvjerljivo oživi njegov lik kako bi bio spreman za nove nastavke.

“Crowe me nazvao i pitao želim li napisati “Gladijator 2”, priznao je svojedobno Cave novinaru Marcu Maronu, “Za nekoga tko je u životu napisao tek jedan scenarij bila je to poprilična zadaća. Kada sam mu rekao da je Maximus umro u prvom dijelu rekao mi je “Da, riješi to nekako.”

Na kraju od toga ništa no film je sada zaista u predprodukciji, a da bi sve bilo službeno preprodukcija je podignuta i na IMDb-ovu stranicu. Nikakve informacije o glumačkoj postavi ili eventulanom datumu premijere još nisu dostupne.

  • 16
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X