Riječka grupa The Random predstavlja singl i video spot ‘Bijele laži’

The Random predstavlja videospot za svoj četvrti singl, pjesmu ‘Bijele laži’. Autorica spota je Gea Rajić, dobitnica prestižne nagrade Violetta d’oro u Parmi, autori glazbe i aranžmana su Dolores i Radovan Oštrić, a autorica teksta Dolores Oštrić. Pjesmu je miksao Matej Zec iz studija G.I.S.

The Random ‘Bijele laži’

“Glavni motiv, ove samo naizgled ljubavne pjesme, je poigravanje s istinom, njezinim izobličavanjem, dorađivanjem malim lažima, sve dok se ne pronađe dovoljno dobro opravdanje pred životom, osobni mit, samoobmana u čijoj kreaciji leži užitak, nešto kao gin koji se ispija dok se nižu nove interpretacije svega što smo proživjeli. Priča o bijelim lažima nadilazi male svakodnevne povijesti i zahvaća svijet u kojem živimo, sačinjen od čitavog niza ozakonjenih i društveno prihvaćenih sitnih laži, kreiranih po mjeri i potrebi”, objašnjaju iz grupe The Random.

Scenografija u videospotu odražava unutrašnji život posvemašnjom bjelinom pomalo kubrikovskog prostora u kojem lebdi nekoliko stotina neispisanih papira i kroz koji se naziru sjećanja kao teški kićeni okviri slika i fotografija. Sve što je potrebno u svijetu imaginacije jedna je tipkaća mašina, stol i stolica. Minimalizam odražava bezvremenost u kojoj glavni lik živi i pretvara se u jednu od vlastitih priča.

Videospot je sniman na nekoliko lokacija u Rijeci koje svojim lučkim karakterom ponajbolje vizualno odražavaju atmosferu i tekst same pjesme. Kako bi se stvorio ugođaj koji sugerira čovjekovu zasićenost osobnim pričama i prošlošću, prve su scene snimane u biblioteci Brlić-Mažuranić-Ružić u Vili Ružić na Pećinama, ambijentu izrazito bremenitom uspomenama slavne obitelji u kojem je snimanje omogućio kurator zbirke, Theo de Canziani Jakšić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X