Riječki Ministranti predstavljaju spot za pjesmu ‘Minuta’

Bend je predvođen Draženom Baljkom, gitarom Leta 3.

Ministranti (foto: Promo)

Tko su ljudi koji misle da mogu mijenjati svijet i koliko im je vremena potrebno? Imaju li neki veliki plan? Jesu li zaista spremni i dovoljno jaki? Ili samo tako o sebi vole misliti zaštićeni zidovima vlastitih sobica, skriveni iza tipkovnica?

Riječki bend Ministranti ovu dvojbu o stvarnoj snazi ili čistom samozavaravanju današnjeg čovjeka promišlja u svojoj novoj pjesmi “Minuta” čiju glazbu potpisuje Vedran Vučković – Vule, a tekst Dražen Baljak.

Spot za pjesmu, iza kojeg stoji Dinko Čvorić – Doringo uz idejnu asistenciju Roka Baljka, obiluje apokaliptičnim motivima i vizualnim elementima omota nadolazećeg albuma Ministranata kojeg su osmislili Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Designa,. U spotu se, po prvi put, pojavljuje i bend i to kroz dijelove nadolazećeg live koncerta iz glazbenog video serijala Izvanredne Sjednice.

Tko su ministranti i tko je tu normalan? I što je s rockom?

Kada su se u špici lockdowna i sveopće društvene i medijske histerije zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu, nisu se obazirali na učestala pitanja prijatelja “Dobro, jeste li vi normalni?”. Predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3, Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari, samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od 2 metra. Iza sebe imaju rock anti-himnu “Rock je mrtav”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X