Nikol Ćaćić kao ETHER predstavlja singl ‘Nemoj disati’

ETHER krajem ove godine priprema i album prvijenac.

ETHER (foto: Promo)

“Nemoj disati” prvi je samostalni singl pjevačice ETHER, iza čijeg imena stoji Nikol Ćaćić, svima dobro poznata vokalistica benda NLV. Kombinacijom zvukova ETHER nastoji prići bliže ideji svojega porijekla ili možda čak stvoriti taj geografski nepostojeći prostor, u kojemu svaki od njezinih slušatelja može pronaći i djelić sebe.

Taj zvuk postiže uz producenta Luku Vidovića i njegovu vještinu stvaranja te ga dovodi ravno u vaše streaming servise. Glazbu pjesme “Nemoj disati” potpisuju Luka Vidović i Nikol Ćaćić, koja stoji i iza teksta singla, dok je na aranžmanu s njima radio Ivan Perković, inače trubač u pjesmi. Za produkciju, miks i master zaslužan je Luka Vidović.

“Nemoj Disati” je jedna od prvih pjesama koje sam 2016. godine napisala za ETHER. Tada sam još živjela i studirala u Zagrebu i sjećam se kako nisam mogla spavati jer su mi riječi, melodija i ritam samo navirale iz podsvijesti, jedna po jedna. Kao da su već negdje bile zapisane. I nisam mogla izdržati nego otići ravno u sobu cimerice Dore, usred noći ju probuditi da bi joj “izvela” svoju prvu verziju pjesme uz pljeskanje i pjevanje. Zagrlila me i zahvalila mi se. Nakon toga sam mogla mirno i sretno spavati. Hvala i tebi Dora, to si mi bila prva publika”, ističe Nikol.

Nikol Ćaćić oduvijek je znala da će joj život biti prožet glazbom. S 12 godina je stekla svoja prva iskustva na pozornici i od onda nastavlja razvijati svoj pjevački, autorski i izvođački “know how”. S 15 godina piše i sklada svoje prve pjesme na engleskom jeziku, a s 19 godina, zajedno s Lukom Šipetićem i Vedranom Grubićem, objavljuje prvi EP s tada osnovanim projektom NLV.

Njihov istoimeni album našao se na brojnim listama najboljih domaćih albuma 2016. godine te su punili brojne koncertne prostore diljem Lijepe naše. Nakon pet godina aktivnog stvaranja i nastupanja, NLV je prekinuo djelovanje te je Nikol jedno vrijeme bila u glazbenoj stagnaciji. Upravo u tom razdoblju nastao je njezin samostalni projekt ETHER, koji je napokon ugledao svjetlo dana na oduševljenje njezinih brojnih obožavatelja.

ETHER krajem ove godine priprema i album prvijenac pod etiketom Basic & Rough, a prvi singl s tog izdanja možete poslušati na svim digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X