‘Rim tim tagi dim’ Baby Lasagne je najemitiraniji singl prve polovice 2024. godine

‘Slatke suze gorka ljubav’ (Dallas Records), koju izvodi Vatra, nalazi se na drugoj poziciji, dok je na broju tri pjesma ‘Do mjeseca’ (Dallas Records) sastava Pavel.

Baby Lasagna (Foto: Elizabeta Ruzić)

Pjesma “Rim tim tagi dim” (Universal Music Hrvatska) u izvedbi Babyja Lasagne najemitiraniji je domaći singl u hrvatskom radijskom eteru u prvoj polovici 2024. godine.

Snimka “Slatke suze gorka ljubav” (Dallas Records), koju izvodi Vatra, nalazi se na drugoj poziciji, dok je na broju tri pjesma “Do mjeseca” (Dallas Records) sastava Pavel. Balada “Ne mogu ti reći” (Oliver Dragojević, Aquarius Records) boravi na četvrtom mjestu, a polugodišnji Top 5 zaključuje singl “Voljena ženo” (Croatia Records) u izvedbi Damira Kedže.

Osim što je najemitiranija domaća snimka, pjesma “Rim tim tagi dim” je ostvarila niz velikih rezultata. U prvih šest mjeseci, nalazila se na vrhu HR Top 40 jedanaest tjedana, od čega deset uzastopnih, što je prvi puta da je jedna hrvatska eurovizijska uzdanica imala dvoznamenkasti broj tjedana na broju jedan.
Prema podacima servisa 1played, singl “Rim tim tagi dim” je ostvario gotovo 11 tisuća emitiranja, postavši velikom uspješnicom u hrvatskom radijskom prostoru. Osim radijskih urednika, izdanje “Rim tim tagi dim” su prepoznali i korisnici digitalnih glazbenih platformi, gdje je diljem svijeta streamano gotovo 41 milijun puta.

Pjesma “Rim tim tagi dim” je odabrana kao hrvatska uzdanica za Eurosong krajem veljače, što je ujedno značilo kako će Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, otputovati u švedski Malmö. U velikom finalu Natjecanja za Pjesmu Eurovizije “Rim tim tagi dim” je ostvarila najbolji hrvatski rezultat – drugo mjesto, a uspjeh je još veći kada se uzme u obzir da je upravo hrvatska pjesma imala najviše bodova glasova publike.

“Kad sam pisao ‘Rim tim tagi dim’ nisam niti pomislio da bi mogla biti najslušanija pjesma u Hrvatskoj u šest mjeseci tako da – to je nevjerojatno. Skoro da ne znam uopće što to znači, a u svakom slučaju zvuči odlično”, izjavio je Baby Lasagna povodom rezultata polugodišnje liste emitiranja.

Vatra (Foto: Mare Milin)

Osim “Rim tim tagi dim”, među pet najemitiranijih naslova u hrvatskom radijskom eteru našle su se još tri pjesme s ovogodišnjeg hrvatskog izbora za Eurosong Dora 2024. Singl “Slatke suze gorka ljubav” (broj 2), s kojom je grupa Vatra pokušala izboriti nastup u Malmöu, boravio je sedam uzastopnih tjedana na prvom mjestu liste (od 22. siječnja do 4. ožujka).

Istodobno, “Slatke suze gorka ljubav” je jedina snimka koja je tijekom ove godine ušla izravno na sam vrh rezultata mjerenja emitiranja i deseta pjesma grupe Vatra na broju jedan od uspostavljanja liste HR Top 40.

“‘Slatke suze gorka ljubav’ je pjesma s kojom smo se ove godine prijavili na Doru, ali i najavili slavljenički koncert na Šalati povodom 25-tog rođendana. Istovremeno najavljuje naš 11. studijski album čije snimanje polako, ali sigurno, privodimo kraju”, riječi su Ivana Dečaka, frontmena benda Vatra, “naravno, sretni smo i zahvalni svima koji su ‘Slatke suze’ zavrtili u eteru i tako ju doveli u živote slušatelja. “

Pavel (Foto: Goran Berović)

Pavel je imao treću najemitiraniju snimku prvog dijela 2024. godine. Riječ je o pjesmi “Do mjeseca”, s kojom se ovaj zagrebački sastav natjecao na ovogodišnjoj Dori. Singl “Do mjeseca” je jedna od tek tri pjesme s Dore koje su ostale u društvu najemitiranijih sve do kraja razdoblja mjerenja, a najviši plasman (broj 2) je ostvario pet neuzastopnih tjedana. Istodobno, snimka “Do mjeseca” je prvo izdanje grupe Pavel u Top 5 polugodišnje liste poslije četiri godine, kada je najemitiranija pjesma prve polovice 2020. bila duet s Tedijem Spalatom Ne daj na nas (Dallas Records).

“Nevjerojatno nam je da je ‘Do mjeseca’ tako visoko plasirana na polugodišnjoj listi, moram se zahvaliti Tonki i ovako javno, da nije bilo njenog dišpetoznog upiranja i navijanja za ovu pjesmu nikad je ne bi ni objavili a kamoli poslali na Doru. Hvala ženo”, poručio je Aljoša Šerić iz grupe Pavel.

U polugodišnjem Top 5 našla se i balada “Ne mogu ti reći” na četvrtom mjestu. U pitanju je prva u nizu snimaka iz arhive koje je snimio Oliver Dragojević prije svog preranog odlaska 2018. godine. Gotovo dvije godine preslušavan je glazbeni materijal, a članovi Oliverove obitelji, u suradnji s diskografskom kućom Aquarius Records, odabrali su pjesme koje će se naći na albumu “Dolaziš”.

Tijekom prvih šest mjeseci 2024. godine, singl “Ne mogu ti reći” je bio najemitiraniji domaći naslov u hrvatskom radijskom prostoru tri tjedna (18. i 25. ožujka te 8. travnja). Dolaskom na broj jedan, “Ne mogu ti reći” je postala treća pjesma Olivera Dragojevića na vrhu HR Top 40, nakon “Sreća” (feat. Gibonni, Aquarius Records, osam tjedana, 2016.) i “Ako voliš ovu ženu” (feat. Željko Bebek, Croatia Records, 10 tjedana, 2017.) i prvi posthumni. Posljednji predvodnik koji je došao na vrh HR Top 40 nakon preranog odlaska svog izvođača bila je balada “Zamisli” (Massimo, Aquarius Records, 16. siječnja 2023.), koja je protekle godine bila četvrta na polugodišnjoj listi najemitiranijih.

Da interes hrvatske publike za diskografijom Olivera Dragojevića ne jenjava, pokazuju i brojke s digitalnih glazbenih servisa. Na platformi Spotify, balada Ne mogu ti reći je emitirana preko pola milijuna puta, dok je video na YouTubeu pregledan gotovo tri milijuna puta.

Polugodišnji Top 5 zaključuje Damir Kedžo sa snimkom “Voljena ženo” (Croatia Records). Radi se o još jednoj pjesmi predstavljenoj na festivalu Dora 2024. u veljači, a na HR Top 40 zadržala se ukupno 20 tjedana. Tijekom svog boravka na listi, balada “Voljena ženo” je boravila u Top 5 pet puta, a najbolji plasman – treću poziciju – ostvarila je 19. veljače.

U Top 10 svoje mjesto su našli i Prljavo kazalište (“Molim Boga da svane”, IDM Music/Houra Group, broj 6), Martin (“Maštarija”, Universal Music Hrvatska, broj 7), Marko Škugor i Danijela Martinović (“Ono nešto”, Zvuci Mediterana, broj 8), Parni valjak i Igor Drvenkar (“Sad kad znaš”, Croatia Records, broj 9) i Silente (“Sve da ima neki način”, LAA, broj 10).

Polugodišnja lista najemitiranijih domaćih snimaka donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played i Hrvatske diskografske udruge. Podaci se odnose na tjedan od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine. Popis 100 najemitiranijih domaćih pjesama u Hrvatskoj pogledajte na stranicama top-lista.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X