Rock and roll kuća slavnih odbila Radiohead

Britanski bend neće biti primljen u Rock and roll Hall of Fame u 2018. godini.

Thom Yorke, Radiohead (Foto: Wikipedia)

Radiohead se nije našao među pet izvođača koji će biti primljeni u Rock and roll kuću slavnih na svečanoj ceremoniji u Clevelandu u travnju 2018. godine.

Ulaz će ovog puta dobiti Bon Jovi, Dire Straits, The Moody Blues, The Cars i Nina Simone, dok će Sister Rosetta Tharpe posthumno dobiti tzv. Early Influence nagradu.

Odbor od 800 umjetnika, historičara, članova glazbene industrije i obožavatelja je tako izglasao ‘klasu 2018’.

Radiohead je po mnogima bilo prvo ime u opticaju još od nominacija za ulazak u Rock and roll kuću slavnih, ali je očigledan nedostatak entuzijazma iz redova samog benda doveo do ovakvog ishoda. Podsjećamo da je Radiohead potvrdio južnoamerički koncert istog datuma kad će se odvijati i svečana ceremonija ulaska, kao što su u nekoliko intervjua članovi benda izjavili kako oni kao Englezi ne razumiju američki koncept Rock and roll kuće slavnih.

Neki skeptici ovu odluku odbora Rock and roll kuće slavnih, tumače ne samo kao osvetu, već početak antagonizma na relaciji između institucije i benda, te kako je upitno svako buduće nominiranja Radioheada.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X