Roger Waters ugrožava prodaju kataloga Pink Floyda svojim komentarima o Ukrajini i Izraelu

Najmanje jedan potencijalni kupac se predomislio.

Roger Waters (foto: Boris Podobnik)

Pink Floyd navodno traži kupca za prava na svoj katalog za pola milijarde dolara ali, kako javlja Variety, komentari suosnivača Rogera Watersa u nedavnom intervjuu za Rolling Stone mogli bi ih koštati dogovora.

Financial Times je u kolovozu izvijestio da bi katalog Pink Floyda mogao doseći cijenu od čak 500 milijuna dolara, a kao potencijalni kupci navođeni su Sony Music, Warner Music, BMG i Primary Wave, kao i Hipgnosis Song Management, glazbeni investicijski fond koji je stekao prava na kataloge izvođača u rasponu od Neila Younga do Justina Timberlakea. Među ostalim izvođačima koji su prodali svoja prava za stotine milijuna dolara su Bob Dylan, Bruce Springsteen i Stevie Nicks.

Iako potencijalni ugovor navodno ne bi pokrivao objavljivanje pjesama Pink Floyda, prava na ime i izgled benda bila bi uključena, što bi kupcu bilo izrazito primamljivo. Međutim, Variety izvještava da su Watersovi komentari “ohladili” najmanje jednog potencijalnog kupca, dok će drugi vjerojatno preispitati svoje stavove i svakako pokušati srušiti cijenu kataloga.

Waters je u intervjuu proširio svoje teorije o ruskoj ničim izazvanoj invaziji na Ukrajinu iznoseći brojne divlje optužbe. Uz tvrdnju da je “na popisu za ubijanje koji podržava ukrajinska vlada”, nazvao je dokaze o ruskim ratnim zločinima lažima ​​temeljenim na zapadnoj propagandi. Kad su ga pitali o njegovim stavovima o Izraelu, Waters je odgovorio osporavanjem definicije antisemitizma i prebacivanjem krivnje na Židove u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u za postupke Izraela.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X