Rundek, Gile i Remi članovi žirija Nagrade Milan Mladenović

Članovi žirija Nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu bit će glazbenici Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, izvijestila je danas Zaklada Milana Mladenovića koja nagradu dodjeljuje po drugi put.

Nagrada Milan Mladenović

Ovaj tročlani žiri odabrat će glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti s prostora bivše Jugoslavije. Natječaj će biti otvoren od 1. do 30. lipnja. Ovo je drugi put da se ova nagrada dodjeljuje i to na Milanov rođendan, 21. rujna.

Nagrada Milan Mladenović osnovana je s ciljem da potiče glazbeno stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene Mladenovićevom umjetničkom nasljedstvu.

Svi detalji o nagradi i natječaju bit će objavljeni 1. lipnja na stranici www.milanmladenovic.com.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodijeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Ujedno, objavljeno je da će kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, “Angel’s Breath”, doživjeti svoje reizdanje, u suradnji s Croatia Recordsom. Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasteriranim snimkama prvo će se naći u prodaji kao CD po cijeni od 79 kuna te na svim streaming servisima od petka, 29. svibnja, a od danas su moguće prednarudžbe. Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i download kod, u prodaji će se po cijeni od 129 kuna naći u lipnju, a uskoro će biti moguće i prednarudžbe. Više o tome ovdje.

Također, u tijeku je zajednički projekt Zaklade Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije koji ima za cilj da se u NBS napravi spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postava. Zaklada Milana Mladenovića povjerila je Narodnoj biblioteci Srbije na čuvanje vrijednu građu koju čine Milanovi osobni predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali. U planu je i formiranje digitalne zbirke, kao i suradnja na planu predstavljanja građe široj javnosti radi promoviranja ideja koje su obilježile Mladenovićev rad.

Zaklada Milana Mladenovića osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović, s namjerom da se njegova autorska i osobna zaostavština sačuva kao cjelina i da se namijeni za kulturne i humanitarne svrhe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X