Rundek, Gile i Remi članovi žirija Nagrade Milan Mladenović

Članovi žirija Nagrade Milan Mladenović za 2020. godinu bit će glazbenici Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, izvijestila je danas Zaklada Milana Mladenovića koja nagradu dodjeljuje po drugi put.

Nagrada Milan Mladenović

Ovaj tročlani žiri odabrat će glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti s prostora bivše Jugoslavije. Natječaj će biti otvoren od 1. do 30. lipnja. Ovo je drugi put da se ova nagrada dodjeljuje i to na Milanov rođendan, 21. rujna.

Nagrada Milan Mladenović osnovana je s ciljem da potiče glazbeno stvaralaštvo koje krase osobine svоjstvene Mladenovićevom umjetničkom nasljedstvu.

Svi detalji o nagradi i natječaju bit će objavljeni 1. lipnja na stranici www.milanmladenovic.com.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodijeljena 2019. godine, je bend Artan Lili.

Ujedno, objavljeno je da će kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, “Angel’s Breath”, doživjeti svoje reizdanje, u suradnji s Croatia Recordsom. Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasteriranim snimkama prvo će se naći u prodaji kao CD po cijeni od 79 kuna te na svim streaming servisima od petka, 29. svibnja, a od danas su moguće prednarudžbe. Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i download kod, u prodaji će se po cijeni od 129 kuna naći u lipnju, a uskoro će biti moguće i prednarudžbe. Više o tome ovdje.

Također, u tijeku je zajednički projekt Zaklade Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije koji ima za cilj da se u NBS napravi spomen-soba Milana Mladenovića, kao stalna izložbena postava. Zaklada Milana Mladenovića povjerila je Narodnoj biblioteci Srbije na čuvanje vrijednu građu koju čine Milanovi osobni predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali. U planu je i formiranje digitalne zbirke, kao i suradnja na planu predstavljanja građe široj javnosti radi promoviranja ideja koje su obilježile Mladenovićev rad.

Zaklada Milana Mladenovića osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović, s namjerom da se njegova autorska i osobna zaostavština sačuva kao cjelina i da se namijeni za kulturne i humanitarne svrhe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X