Sacha Baron Cohen se infiltrirao na ultra-desničarski event i navukao publiku na kretenske stihove

U situaciji kad se može reći da je u Americi uistinu vrag odnio šalu, Sacha Baron Cohen udara još provokativnije.

Sacha Baron Cohen na ultra-desničarskom skupu prerušen u country pjevača (Izvor: Twitter)

Glumac i komičar Sacha Baron Cohen – poznat po svojim prerušavanjima i provokacijama – protekli je vikend još jednom briljirao na nevjerojatan i neočekivani način.

Našao se na skupu koji je organizirala krajnje desna američka skupina Washington State Three Percenters (tzv. desničarska milicija američke države Washingoton), i maestralno prevario gomilu ljudi.

Cohen se popeo na pozornicu prerušen u country pjevača i nastupio u plavom radničkom kombinezonu, šeširu, s lažnom bradom i lažne tjelesne težine. Unajmio je osiguranje na događaju kako bi osigurao da organizatori ne bi prekinuli njegov nastup.

Počeo je pjevati pjesmu prepunu stihova koji odražavaju krajnje desne stavove i teorije zavjere: od koronavirusa za koji je pjevao da je prevara, preko teorije da je virus stvoren u laboratoriju u Wuhanu, pa sve do zloglasnih pjesama poput “Lock Her Up” (Zatvori je) o Hillary Clinton koja se pjevala među Trumpovim pristalicama tijekom predizbornih skupova na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine.

Cohen je navukao publiku da pjevaju skupa s njim, a potom je počeo mijenjati tekstove svog countra napjeva, prvo na račun svjetske zdravstven organizacije stihom “WHO what we gonna do” (WHO, što ćemo uraditi) i pitao publiku bi li više voljela nastavak “Inject them vith the Wuhan flu” (ubrizgajte im wuhansku gripu) ili “Chop them up like Saudis do” (nasjeckajte ih kao što to rade Saudijci), a publika se odlučila za potonji stih.

Potom je u stihove te pjesmu protkao Obamu i Clinton, pa je pjesma zvučala ovako: “Obama what we gonna do, Inject him with the Wuhan flu. Hillary Clinton what we gonna do, lock her up like we used to do. W H O what we gonna do, Chop them up like the Saudis do.”

Na posljetku Cohen se prerušio u kamermana koji je snimao intervju s jednim od organizatora događaja, koji nije primijetio da se radi o istoj osobi.

“Na kraju smo imali čovjeka iz produkcijske kompanije koja je sponzorirala event i s kojim nikad dosad nismo radili. “Ne znamo ništa o bendu. Po prilici je pola seta bilo rasistički s razornim tekstovima. Pokušali smo hitno pronaći produkcijskog menadžera, ali je on bio nestao u tom trenutku”, izjavio je organizator iz Washington State Three Percenters koje je Cohenova prevara dovela na još lošiji glas.

Prepostavlja se da je riječ o novoj sezoni Cohenove doku-serije “Who is America?”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X