Sara Renar i Matija Dedić snimili zajedničku pjesmu ‘Bok’

Pjesma ‘Bok’ u izvedbi Sare Renar i klavirskoj pratnji Matije Dedića naći će se na Matijinom novom albumu ‘Ladies’ koji se na tržištu očekuje idući mjesec.

Sara Renar i Matija Dedić (Foto: promo)

Nakon albuma “Tajna vještina” na kojem je Matija odsvirao nekoliko najpoznatijih i njemu najdražih Gibonnijevih pjesama, odlučio se za album u kojem će ugostiti iznimne glazbenice s kojima je surađivao i koje je odabrao prema svom senzibilitetu. Sa Sarom Renar Matija Dedić susreo se na početku njene glazbene karijere te ju je pozvao kao gošću na koncertu u Saxu.

“Matija je svjetska faca i veličina i zaista sam mu zahvalna što me je 2013. godine pozvao na svoj koncert. Osjećala sam se jako slobodno, sigurno i posebno jer mi je netko tko je na takvom nivou dao prostora da se izrazim glazbom. Matija primarno svira jazz i ono kako on svira ja nikad neću moći, a on slično misli o mojim semplovima. Ljepota naše suradnje je što se međusobno iznenađujemo. Kad mi je objasnio ideju svog novog albuma bila sam oduševljena. Nekako nam je skupa najbolje zavibrirala pjesma’Bok’. Zajedničkim aranžmanom udahnuli smo joj novi život i nestrpljiva sam da čujem reakcije. Inače mislim da svako novo izvođenje pjesmu na neki način ponovo oblikuje”, rekla je Sara.

Prva pjesma i spot kojom je Matija najavio izlazak svog novog albuma je pjesma “Sasvim siguran” autora Zlatana Stipišića Gibonnija u izvođenju opatijske pjevačice Martine Majerle. Osim nje i Sare Renar, album “Ladies” okupio je iznimne kantautorice i glazbenice, prvu damu zabavne glazbe Gabi Novak, Divasice Ivanu Husar Mlinac, Mariju Husar Rimac i Maju Vučić, poznatu etno glazbenicu Lidiju Bajuk, jazz kantautoricu Tamaru Obrovac i jazz pjevačicu Vesnu Pisarović, Remi i mnoge druge.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X