Sara Renar otkrila sve detalje novog albuma ‘Šuti i pjevaj’ koji izlazi na Dan žena

Puno je razloga da novi studijski album Sare Renar, ‘Šuti i pjevaj’, bude objavljen 8. ožujka – Dan žena, njezin rođendan i godina dana od prvog singla, istoimenog ‘Šuti i pjevaj’.

Sara Renar – ‘Šuti i pjevaj’ session (Foto: Marina Uzelac)

Nastao na prijelazu između “starog normalnog” i “novog normalnog”, “Šuti i pjevaj” je ujedno njezino najoptimističnije i najmračnije izdanje. Kroz devet vrlo različitih pjesama albuma, u eklektičnom spoju elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja, isprepliću se teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa.

“Ovo svakako nije album koji se želi pod svaku cijenu svidjeti, često progovara vrlo eksplicitno i ne podilazi slušatelju. Međutim ovo je ujedno album gdje se možda najviše i najranjivije otvaram do sada. Od prvog singla do danas naši su životi doživjeli tektonske pomake i htjela sam napraviti album koji i zvučno i lirički obuhvaća to ludilo, strah i nadu”, rekla je Sara Renar uoči izlaska albuma koji će prvotno biti ekskluzivno objavljen na streaming servisima 8. ožujka, a potom 2. travnja i na CD-u.

Sara Renar – ‘Šuti i pjevaj’ session (Foto: Marina Uzelac)

Istog dana kad će biti objavljen digitalno, dakle 8. ožujka kreću prednarudžbe CD-a putem webshopa Croatia Recordsa, a prvih 20 kupaca dobit će potpisani primjerak albuma.

“Šuti i pjevaj” osim Sare Renar stvarali su i njezini brojni suradnici, od onih stalnih – Konrada Mulvaja, Zdeslava Klarića, Vedrana Peternela i Dimitrija Simovića – do gostujućih glazbenika – Nenada Sinkauza, Nenada Kovačića, Ivana Grobenskog, Marka Lucijana Hraščaneca, Hrvoja Štefanića, Luke Čapete, Igora Pavlice i Miloša Vojvodića, rap dua Playground Hustle, kao i gostujućih kantautorica na naslovnoj pjesmi. Glazbu i tekstove svih pjesama potpisuje Sara, a konačnu produkciju albuma Tonota (Ivona Eterović), sjajna mlada producentica za koju ćete tek još čuti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X