Sara Renar otkrila sve detalje novog albuma ‘Šuti i pjevaj’ koji izlazi na Dan žena

Puno je razloga da novi studijski album Sare Renar, ‘Šuti i pjevaj’, bude objavljen 8. ožujka – Dan žena, njezin rođendan i godina dana od prvog singla, istoimenog ‘Šuti i pjevaj’.

Sara Renar – ‘Šuti i pjevaj’ session (Foto: Marina Uzelac)

Nastao na prijelazu između “starog normalnog” i “novog normalnog”, “Šuti i pjevaj” je ujedno njezino najoptimističnije i najmračnije izdanje. Kroz devet vrlo različitih pjesama albuma, u eklektičnom spoju elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja, isprepliću se teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa.

“Ovo svakako nije album koji se želi pod svaku cijenu svidjeti, često progovara vrlo eksplicitno i ne podilazi slušatelju. Međutim ovo je ujedno album gdje se možda najviše i najranjivije otvaram do sada. Od prvog singla do danas naši su životi doživjeli tektonske pomake i htjela sam napraviti album koji i zvučno i lirički obuhvaća to ludilo, strah i nadu”, rekla je Sara Renar uoči izlaska albuma koji će prvotno biti ekskluzivno objavljen na streaming servisima 8. ožujka, a potom 2. travnja i na CD-u.

Sara Renar – ‘Šuti i pjevaj’ session (Foto: Marina Uzelac)

Istog dana kad će biti objavljen digitalno, dakle 8. ožujka kreću prednarudžbe CD-a putem webshopa Croatia Recordsa, a prvih 20 kupaca dobit će potpisani primjerak albuma.

“Šuti i pjevaj” osim Sare Renar stvarali su i njezini brojni suradnici, od onih stalnih – Konrada Mulvaja, Zdeslava Klarića, Vedrana Peternela i Dimitrija Simovića – do gostujućih glazbenika – Nenada Sinkauza, Nenada Kovačića, Ivana Grobenskog, Marka Lucijana Hraščaneca, Hrvoja Štefanića, Luke Čapete, Igora Pavlice i Miloša Vojvodića, rap dua Playground Hustle, kao i gostujućih kantautorica na naslovnoj pjesmi. Glazbu i tekstove svih pjesama potpisuje Sara, a konačnu produkciju albuma Tonota (Ivona Eterović), sjajna mlada producentica za koju ćete tek još čuti.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X