Sara Renar predstavila ‘Poetsku mapu Hvara’

Nesvakidašnji multimedijalni umjetnički projekt glazbenice Sare Renar nastao je iz želje da publici na suvremen način približimo tradicijsku glazbu i dijalektalnu poeziju otoka Hvara te da na jedan novi način ispriča priču jednog otoka. Rezultat je niz audio kompozicija povezanih s lokalitetima u Vrisniku, na Humcu i u Jelsi u digitalnom, a uskoro i u fizičkom obliku.

Sara Renar tijekom terenskog istraživanja u Vrisniku

Glazba “Poetske mape Hvara” inspirirana je zapisima tradicijske glazbe velikog skladatelja i muzikologa, Jelšanina Antuna Dobronića, a poezija koja se izgovara djelo je dvojice braće, iznimno značajnih pjesnika, Vrisničanina Marina Franičevića i Jure Franičevića-Pločara.

Svaka skladba povezana je s određenom lokacijom te o njoj govori kroz poeziju i glazbu. Sve skladbe i lokacije zasad možete preslušati i pregledati na web stranici Muzeja općine Jelsa, a 18. srpnja predviđeno je predstavljanje projekta u fizičkom prostoru, kada će posjetitelji na lokacijama putem QR koda moći slušati skladbe. Predstavljanje će se održati 18. srpnja u sklopu programa Jelsa Art Biennial, a osim “Poetske mape” publiku očekuje vodstvo koje započinje u u 20:00 sati u jelšanskoj staroj ambulanti, a završava projekcijom filma “Blue Breath” portugalskog redatelja Rodriga Areiasa u ljetnom kinu u 21:00 sat.

Sara Renar ‘Poetska mapa Hvara’

“Glasove za Poetsku mapu su, kako u čitanju, tako i u pjevanju nesebično posudili sami stanovnici Vrisnika i Jelse i na tome im neizmjerno hvala”, izjavljuje Sara Renar zahvaljujući se klapama Frecija i Jelsa, Vlatki Buj, Teu Grgičeviću, Ani Huljić, Bartulu Huljiću, Perici Matijaševiću, Marinu Franičeviću.

U tijeku je i online događaj na platformi Facebook putem kojeg nam Sara Renar predstavlja svih šest glazbenih brojeva projekta i priču njihovog nastanka.

Sara Renar – Poetska mapa Hvara

Stavite slušalice u uši, zažmirite i pustite da vam kažu pokoju rič i pokoju notu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X