Scenom Bandićevog bijega u pijanom stanju od policije dovršeno snimanje igranih rekonstrukcija za film ‘Kumek’

U Zagrebu je upravo dovršeno snimanje spektakularnih igranih scena rekonstrukcije za film ‘Kumek’ redatelja Darija Juričana. Film Kumek posvećen je vladavini gradonačelnika Milana Bandića i njegovim prijateljima, riječ je o filmskom spomeniku najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku.

Sa snimanja filma ‘Kumek’ (Izvor: Facebook/Gazda)

“U scenama rekonstrukcije, koje su se snimale na autentičnim lokacijama, ističe se Bandićev bijeg u pijanom stanju od policije 2002., s Land Roverom koji je kao registraciju imao datum njegova rođenja i incijale ZG 2211-MB”, navodi se u priopćenju na službenoj Facebook stranici filma “Kumek”.

“U rekonstrukciji se detaljno analizira taj događaj i svi njegovi sudionici – u filmu će se prvi puta javno otkriti koja je misteriozna ženska osoba bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija „zaboravila“ navesti. Od važnijih scena rekonstrucije tu je i posjet Kulmerovim dvorima, dvorcu koji je legaliziran zahvaljujući sposobnostima Milana Bandića da objekt javne namjene (hotel) postane rezidencijalna privatna nastamba obitelji Todorić”, navodi se nadalje u objavi.

Rekonstrukcije su se snimale na lokacijama u Zagrebu i Samoboru. Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent Tibor Keser. Film su sufinancirali HAVC, crowdfunding kampanja i Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin).Producent filma je Hrcin. Premijera filma očekuje se u veljači, 2020. godine.

Podsjećao i na nedavnu situaciju kad je redatelj odlučio i službeno promijeniti vlastito ime i prezime u Milan Bandić, no kad je ta priča dospjela u medije, redatelju je ekspresno poništena osobna iskaznica i promjena imena i prezimena.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X