Scenom Bandićevog bijega u pijanom stanju od policije dovršeno snimanje igranih rekonstrukcija za film ‘Kumek’

U Zagrebu je upravo dovršeno snimanje spektakularnih igranih scena rekonstrukcije za film ‘Kumek’ redatelja Darija Juričana. Film Kumek posvećen je vladavini gradonačelnika Milana Bandića i njegovim prijateljima, riječ je o filmskom spomeniku najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku.

Sa snimanja filma ‘Kumek’ (Izvor: Facebook/Gazda)

“U scenama rekonstrukcije, koje su se snimale na autentičnim lokacijama, ističe se Bandićev bijeg u pijanom stanju od policije 2002., s Land Roverom koji je kao registraciju imao datum njegova rođenja i incijale ZG 2211-MB”, navodi se u priopćenju na službenoj Facebook stranici filma “Kumek”.

“U rekonstrukciji se detaljno analizira taj događaj i svi njegovi sudionici – u filmu će se prvi puta javno otkriti koja je misteriozna ženska osoba bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija „zaboravila“ navesti. Od važnijih scena rekonstrucije tu je i posjet Kulmerovim dvorima, dvorcu koji je legaliziran zahvaljujući sposobnostima Milana Bandića da objekt javne namjene (hotel) postane rezidencijalna privatna nastamba obitelji Todorić”, navodi se nadalje u objavi.

Rekonstrukcije su se snimale na lokacijama u Zagrebu i Samoboru. Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent Tibor Keser. Film su sufinancirali HAVC, crowdfunding kampanja i Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin).Producent filma je Hrcin. Premijera filma očekuje se u veljači, 2020. godine.

Podsjećao i na nedavnu situaciju kad je redatelj odlučio i službeno promijeniti vlastito ime i prezime u Milan Bandić, no kad je ta priča dospjela u medije, redatelju je ekspresno poništena osobna iskaznica i promjena imena i prezimena.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X