Screaming Females u Tvornici – rock poslastica za odabrane

Screaming Females su u petak navečer moćnom i preciznom svirkom razdrmali i zadovoljili stotinjak okupljenih u Malom pogonu Tvornice kulture.

Screaming Females u Tvornici (Foto: Tomislav Sporiš)

Screaming Females je hard-rock-punk trio koji dolazi iz američkog New Jerseya, a djeluje od 2005. godine. U tom razdoblju bend je snimio 4 albuma, a zadnji „Castle Talk“ je iz 2010. Predvodi ih gitaristica i pjevačica Marissa Paternoster, dok su za ritam zaduženi King Mike na  basu i Jarret Dougherty na bubnjevima.

Centralna i dominantna figura na pozornici svakako je frontgirl Marissa, koja naprosto briljira na svojoj gitari. Djeluje pomalo živčano i rastrzano, no kad zasvira – jednostavno razvaljuje. Vrlo je točna, a riffovi koje isporučuje su kotrljajuće ljepljivi. U najavama pjesama je vrlo tiha i introvertirana, a taj je dojam dodatno pojačala njena retro haljina u kojoj je podsjećala na časnu sestru, no jednom kad svirka krene i gitara zabruji ona postaje gospodarica scene. Pomalo u njenoj sjeni, barem u scenskom nastupu, ostaje inače vrlo sigurna ritam sekcija.

U otprilike sat vremena svirke dotaknuli su uglavnom sve albume s naglaskom na zadnja dva, već spomenuti “Castle Talk” i “Power Move” iz 2009., a odsvirali su i dvije nove pjesme. Reakcija publike bila je odlična, što i ne čudi previše, jer većinom su to ljudi koji inače poznaju rad benda i znali su što će od njih dobiti.

Ovakvi koncerti mi uvijek iznova pokazuju da živimo u mediokritetskom svijetu, u kojem hrpa bendova kao što su i Screaming Females, s kvalitetnim pjesmama i još boljim koncertnim nastupima, potpuno nezasluženo ostaju na marginama ozbiljnijeg interesa.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X