Sean Parker: Kupovina ploča i CD-a, što je to?

Servisi iTunes i Spotify u utrci koji će generirati veći prihod glazbenim nakladnicima. Online prodaja službeno je prestigla prodaju fizičkih primjeraka glazbenih albuma.

Sean Parker (Foto: Wikipedia)

U svom govoru na SXSW konferenciji, Sean Parker (osnivač Napstera i investitor Spotifyja) je rekao: ” Ako Spotify nastavi trend rasta koji sada ima u pogledu članarina i downloada u manje od dvije godine bi mogao svrgnuti  iTunes s trona najjačeg servisa u glazbenom biznisu”.

Spotify je pokrenut 2006. godnie u Švedskoj, te je dostupan (po standardu) u susjednim zemljama: SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Norveška, Finska, Danska, Nizozemska, Španjolska i Australia. Trenutno, samo u Europi Spotify je u potrazi za preko 30 novih uposlenika. Procjena vrijednosti servisa je 4 bilijuna dolara. Uzletu od 1 bilijun vrijednosti u jednoj godini pomogla je i jednokratna sto milijunska investicija od strane Goldman Sachsa.

Izvor blizak velikoj glazbenoj izdavačkoj korporaciji za Business Insider je izjavo kako najveći dio prihoda dolazi upravo iz online sektora naglašavajući kako je iTunes i dalje daleko najznačajniji i najjači te ga izdavači smatraju premoćnim te sklonima Spotifyju koji nije vlasnik materijala koji prodaje već su to upravo izdavači. iTunes je prošle godine glazbenim izdavačima uprihodio 3.2 bilijuna dolara.

Online prodaja službeno je prestigla prodaju fizičkih primjeraka glazbenih albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X