Šefovi Spotifyja, Apple Musica i Amazona dolaze na saslušanje britanskog parlamenta

Šefovi streaming platformi kao što su Spotify, Apple i Amazon trebali bi se pojaviti pred parlamentarnim zastupnicima Ujedinjenog kraljevstva sljedeći tjedan u završnoj sesiji istrage o ekonomiji streaming platformi.

Britanski parlament (Foto: Wikipedia)

Istraga istražuje financijski utjecaj streaminga na umjetnike, a glazbenici kao što su Ed O’Brien iz Radioheada, Guy Garvey iz Elbowa i Nadine Shah poručili su zastupnicima da su nepravedne isplate streaming servisa “prijetnja budućnosti glazbe” tijekom prvog saslušanja u studenom prošle godine.

Posljednja sesija održat će se sljedeći utorak (23. veljače), a očekuje se da će se fokusirati na prihode od streaminga, alternativne poslovne modele i odnos s glazbenom industrijom, te na način na koji se koriste podaci slušatelja.

Ministrica digitalne kulture i kulture Caroline Dinenage također će se pojaviti pred zastupnicima, zajedno s Horaciom Gutierrezom, šefom globalnih poslova i glavnim pravnim djelatnikom Spotifya, Elenom Segal, višom globalnom direktoricom za izdavaštvo glazbe u tvrtki Apple Inc i Paulom Firthom, Amazonovim direktorom za međunarodnu glazbu.

Peter Leathem, izvršni direktor britanske udruge za autorska prava na glazbu PPL, rekao je na posljednjem sastanku da su današnji glazbenici na početku svoje karijere “dobili posljednjih 50 godina glazbene industrije za konkurenciju” na digitalnim platformama kao što su Spotify i Apple Music.

“U konačnici, imate neke od najtalentiranijih ljudi u našem društvu koji se danas bore za život”, rekao je Leathem za BBC.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X