‘Sepija’ – novi spot grupe Mika Male

zagrebački bend Mika Male snimio je novi spot s recentnog albuma ‘Gdje se sastaju luđaci’.

Mika Male - Sepija

“Jebi ga, nije bilo mjesta za sve, prijatelji odlaze. Ali ima stvari na ovom svijetu što mi ne idu u glavu, ne idu u glavu…” – tim riječima započinje osobna ispovijest Orlana Tusa, frontmena benda, u pjesmi koja odnedavno ima svoj vizualni identitet. ”Sepija” je drugi singl s posljednjeg album azagrebačkog benda Mika Male ”Gdje se sastaju luđaci”.

Promišljanje o vezama koje ”pucaju” i ljudima koji odlaze iz života nose glavnu ideju pjesme, no Tus ostavlja prostor za pozitivno rješenje naizgled sivih tonova koji boje gotovo svaku pjesmu ovog benda.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PiyawWPipIg[/youtube]

„Gdje se sastaju luđaci“ pomno je aranžiran i pažljivo sniman treći album zagrebačkog benda Mika Male. Nakon hvaljenog albuma „Vremenom“ iz 2010. godine, bend se sljedećih nekoliko godina zatvorio u studio u kojem je tražio načine da još više proširi svoju zvučnu paletu te granice skladateljskog i spisateljskog umijeća. Album „Gdje se sastaju luđaci“ prožima neupitni dodir zajedništva. On je prisutan u svakoj od 12 pjesama albuma bile one lepršave, brze, sjetne ili romantične, melankolično-refleksivne ili pogonjene dramatičnim narativom. Stilski raznoliki, posvećeni isključivo pjesmi te glazbi i stihovima koju ona prenosi, Mika Male se i s ovim albumom potvrđuju kao bend bez suvremenika s kojim bi ih se dalo lako usporediti.

Istovremeno ozbiljan, razigran i poetičan „Gdje se sastaju luđaci“ je album koji ni u jednom trenutku ne podcjenjuje slušatelja, već ga svakom svojom notom poziva na razgovor i otkrivanje novih glazbenih svjetova.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X