Sevdah Takht Damira Imamovića potpisao za Glitterbeat, najboljeg world music izdavača

Nakon velikog uspjeha sa prvim zajedničkim izdanjem 2012. godine i brojnih nastupa na prestižnim internacionalnim festivalima, Sevdah Takht Damira Imamovića uskoro započinje snimanje drugog CD-a pod nazivom ‘Dvojka’, koji će biti objavljen u proljeće 2016. godine. CD će objaviti Glitterbeat records, mladi, ali izuzetno agilni internacionalni izdavač, dok produkciju potpisuje Chris Eckman, suvlasnik Glitterbeata i producent svjetske reputacije.

Damir Imamović Sevdah Takht
Damir Imamović Sevdah Takht

Prvi put Glitterbeat Records proglašen je za najboljeg world music izdavača na svijetu 2014. Glavni kriterij izbora je uspješnost u plasiranju vlastitih izvođača na radio stanice širom Evrope i svijeta. Glasovi 45 medijskih kuća iz 25 zemalja (među kojima su BBC, Radio France International, WDR/Funkhaus Europa) učestvuju u odabiru omiljenih novih muzičkih izdanja, a ukupni rezultat objavljuje se na platformi World Music Charts Europe (WMCE).

Zahvaljujući grupi priznatih muzičkih stvaralaca među kojima su iza-Grammya-nominirani Bassekou Kouyaté, zatim Noura Mint Seymali i Samba Touré, Glitterbeat je u 2015. ponovio uspjeh i potvrdio poziciju najboljeg izdavača. Od ove godine Sevdah Takht Damira Imamovića pridružiti će se ovoj grupi svjetskih umjetnika A liste.

Podsjećamo, Sevdah Takht Damira Imamovića ovu jesen otpočeo je sa nizom dobrih vijesti koje se ovom saradnjom nastavljaju. Prvo se Damiru, Nenadu Kovačiću i Ivanu Mihajloviću pridružila sarajevska violinistica Ivana Đurić, čime je Sevdah Takht postao kvartet, a onda je došla i vijest da je bend izabran da održi svoj showcase koncert na najprestižnijem sajmu svjetske muzike WOMEX 2015 koji se u oktobru ove godine održava u Budimpešti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X