Zoran Čalić otvara koncerte grupe Superoperater u Zagrebu i Rijeci

Zoran Čalić, jedan od naših najpoznatijih gitarista, nastupit će prije grupe Superoperater na koncertima u Zagrebu 25. i Rijeci 26. rujna. U Tvornici kulture će Zoran Čalić nastupiti uz bubnjara Ivu Rimca, a u riječkom Palachu uz basistu Jerneja Križiča.

Zoran Čalić (Foto: Nino Šolić)
Zoran Čalić (Foto: Nino Šolić)

Rock’n’roll Zorana Čalić prožima prepoznatljiva atmosfera koja korjene vuče iz bluesa, soula i countrya. Svoj autorski rad i ideje razvija već više od 20 godina kroz koje je dobio mnoga priznanja, a najviše u radu s jednim od regionalno najpoznatijih rock sastava, vinkovačkim Majkama. Kroz takav dugogodišnji autorski razvitak, stvorila se potreba za samostalnim projektom koji nastaje početkom 2015.godine u obliku sastava Zoran Čalić Band koji okuplja formirane i talentirane glazbenike: Ivu Rimca na bubnjevima, Jerneja Kržiča na bas gitari i Andraža Mazija na gitari i pedal steelu. Upravo je Mazi kao zadnjepridošli član sastava, svojim izvanrednim sviračkim umijećem oba istrumenta, upotpunio zvučnu sliku istoga te zvukom pedal steela provukao željenu country notu.
Zoran Čalić Band trenutno priprema album prvijenac naziva “U moru i plamenu”, koji će svjetlo dana ugledati na jesen ove godine.

Grupu Superoperater čine Alen Marin (glas), Jura Geci (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Vanja Marin (bas). U ovoj postavi čine novitet na domaćoj sceni, ali pojedinačno iza sebe imaju više desetljeća bavljenja glazbom u bendovima Kojoti, Laufer, Voodoo Lizards, Majke, PipsChips & VideoClips, ElektroBuda I mnogim drugim.Nakon radijske premijere singla “Možeš i ti vikati” u proljeće ove godine, besplatnog downloada singla (skinutog više tisuća puta) te odličnog plasmana na domaćim top ljestvicama grupa predstavlja album “Powebi me”. Dvanaest pjesama na producirali su Mark Mrakovčić i Vanja Marin, tekst je napisao Igor Rajki dok se za dizajn pobrinuo dizajner Antonio Mohenski. Album će biti dostupan putem besplatnog downloada na stranicama Radija 101 od ponedjeljka, 14. Rujna, a predstavit će se istoimenim singlom, “Powebi me” te koncertnim promocijama u Tvornici i Palachu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X