Grupa Shoot Me Wendy uspješno predstavila prvi album

Vintage Industrial Bar se pokazuje i kao dobro mjesto za predstavljanje manje poznatih imena na domaćoj sceni, jednako zbog ugođaja i posjećenosti. Zagrebački bendovi Shoot Me Wendy i Go No Go su se u to mogli uvjeriti u petak.

Shoot Me Wendy u Vintage Industrial Baru (Foto: Tomislav Sporiš)

Domaća indie scena bogatija je za još jedan album – debi „Sine Waves“ zagrebačkog mještovitog post punk četverca Shoot Me Wendy, dok se sama koncertna promocija istog, svakako može smatrati uspješnom. Održana je u petak u Vintage Industrial Baru, koji nije bio prepun kao večer prije, kad su nastupali The Bambi Molesters, ali je koncertni prostor bio solidno popunjen, dok su ispred pozornice bili rasplesani najvjerniji fanovi, koje grupa očigledno ima.

Taj potez ustupanja petka, kao najposjećenijeg dana, ne toliko popularnom domaćem indie bendu, svakako je pohvalna stvar za ljude koji vode Vintage, iz razloga što konkretno pokazuju kako ih zanimaju recentna zbivanja na domaćoj sceni i rizik upuštanja u predstavljanje iste, jer ruku na srce, Shoot Me Wendy i Go No Go nipošto nisu koncertni ziceri s kojima je upoznat širi sloj publike u ovom trenutku. I jedan i drugi bend pokazali su čvrstinu, uigranost i solidno autorstvo vlastitih pjesama na pozornici, te su se trudili opravdati dobivenu priliku.

Go No Go u Vintage Industrial baru (Foto: Tomislav Sporiš)

Go No Go su i na prošlogodišnjoj listi najboljih domaćih izdanja visoko kotirali na ovom portalu. Grupa Ruiz se raspala, ali dvije trećine nje i dalje je aktivno kroz Go No Go koji su kao gostujući bend zagrijavali publiku. Bend nije bio pod pritiskom predstavljanja albuma, kao Shoot Me Wendy, pa je njihov nastup bio fluidniji i opušteniji. No i Shoot Me Wendy se po izlasku ubrzo oslobodio prvotne ukočenosti. Četvorka koju čine pjevačica Mirna Aničić, gitarist Ognjen Biljan, basist Dražen Gavrilović i bubnjar Tomislav Peretić bila je sve energičnija što se koncert bližio kraju. Najbolju reakciju publike izazvali su singlovi „Giving You Up“ i „I’ve Drowned Myself“, da bi koncert na bisu bio okrunjen s „Ever Fallen In Love“ Buzzcocksa.

U svakom slučaju, bila je to dobra doza ritma i distorzije, za sve one koje za izlazak nije obeshrabrila snježna mećava. No i na to smo navikli, glavna paranoja oko snijega je već nekako daleko iza nas, a i zimska služba ovog puta nije bila iznenađena. Konačno…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X