Šibenski Azimut se snažno vraća u pogon

Kreće i treća sezona ‘Nevidljive scene’, programa i emisije online intervjua koje možete pratiti na Ravno do dna.

Jerry Joseph (foto: Bill McAlaine)

Nakon kratke i uobičajene stanke sredinom siječnja, nezavisni kulturni centar / klub Azimut u Šibeniku vraća se standardnim glazbeno – kulturnim događanjima uz nekoliko važnih novosti. Azimut ponovno radi od utorka, 24. siječnja, a sve što radi do kraja godine – radi u slavljeničkom tonu jer u ožujku šibenski klub obilježava deset godina postojanja. Uz sve popularniji glazbeni program koji broji treću sezonu „Nevidljiva scena“, stiže i rođendanski set koncerata „10 za 10“, uz nezaobilazni bogati likovni i književni program.

Koncertna sezona u slavljeničkoj 2023. godini u šibenskom Azimutu počinje u subotu, 28. siječnja, uz nagrađivanog glazbenika Ivana Grobenskog, njegov sastav The MHCS i koncertnu promociju albuma „Apocalipstick“. Ulaznice su u prodaji.

Šibenski klub kao hrvatski presedan

Posljednja dva tjedna Šibenčani su se često pitali „gdje se ide kad je Azimut zatvoren“. Od utorka, 24. siječnja, Azimut je ponovno otvoren, a to znači samo jedno – svi putevi vode u poznati šibenski klub, odnosno nezavisni kulturni centar koji ove godine nudi deset puta bogatiji glazbeno – kulturni program. Naime, u ožujku će se obilježiti deset godina da su nekadašnji šibenski Bunari preimenovani u Azimut, da je prvi vodovod, cisterna izgrađena u srednjovjekovnom Šibeniku te 2013. godine vrlo brzo ponijela epitet kulturnog inkubatora, a da je samo deset godina kasnije Azimut postao nezavisni kulturni centar čiji programi uživaju podršku ne samo sve brojnije publike i izvođača iz cijele regije već i institucije poput Ministarstva kulture i medija RH ili Zaklade Kultura Nova. Azimut je, također, dobitnik Nagrade Grada Šibenika za izniman doprinos razvoju kulturne scene i društvenog života što je gotovo presedan u odnosima gradskih struktura i nezavisne kulture u Hrvatskoj.

Ivan Grobenski na VIDA Live u Tvornici kulture (foto: Vedran Metelko)

Koncertna sezona Azimuta u 2023. godini starta u subotu, 28. siječnja, koncertom Ivana Grobenskog i promocijom njegovog albuma „Apocalipstick“. Riječ je o albumu koji su domaći i regionalni mediji, glazbeni novinari i kritičari proglasili najboljim pop rock albumom godine, najboljim domaćim i regionalnim albumom u 2022. godini ili, pak najboljim soul albumom ikad snimljenim u Hrvatskoj.

Hvaljenog glazbenika na koncertu u Šibeniku prati njegov bend The Mental Health Customer Support, a čine ga redom vrhunski glazbenici ili Dimitrije Simović, Mario Petrinjak, Marin Hraščanec, Helena Hraščanec, Melani Krog i Luka Osrečak. Ulaznice se u prodaji u sustavu Entrio.

“Nevidljivi” koncerti i online emisije

Koncert Ivana Grobenskog u subotu u Azimutu prvi je iz serije treće sezone glazbenog programa „Nevidljiva scena“ pokrenute 2021. godine s ciljem populariziranja i razvoja autorske nezavisne scene. „Nevidljiva scena“ brzo se proširila po cijeloj regiji jer osim na koncertu, izvođači se predstavljaju u istoimenoj emisiji koja se prenosi na društvenim mrežama, YouTube kanalu i specijaliziranim glazbenim portalima u regiji. Dosad su održana 24 „nevidljiva“ koncerta, snimljeno je isto toliko emisija čiji online pregledi bilježe i preko 25 tisuća pregleda. „Nevidljivu scenu“ podržalo je i Ministarstvo kulture i medija RH.

Vizelj (foto: Petar Micić)

Tijekom 2023., u okviru „Nevidljive scene“, nakon koncerta Ivana Grobenskog u subotu, 28. siječnja, od 21.30 sati, iščekujemo još i nastupe poput onog beogradskog benda Vizelj u subotu, 11. veljače. Riječ je o predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka koji će u Šibeniku predstaviti svoj četvrti album „Ne vidim te od dima”. Osim toga, Azimut i beogradska agencija Rock svirke nastavljaju odličnu suradnju te idućeg mjeseca dovode jednog od najvećih američkih tekstopisaca i rock /pop / country / americana izvođača uživo Jerryja Josepha koji već 30 godina nezaustavljivo oduševljava glazbene poklonike diljem svijeta, na svim pozornicama kojih se možete sjetiti da postoje. Na koncertu u Azimutu 15. veljače (srijeda, 21.30h), predstavit će svoj novi studijski uradak “The Beautiful Madness”. Ulaznice su u prodaji preko Entrio sustava.

Ono za što publici neće trebati nikakav poseban sustav osim onaj vjernog praćenja društvenih mreža Azimuta za „update“ datuma i izvođača jesu likovne izložbe i književni programi kojih neće manjkati u slavljeničkoj godini. Samo ovaj tjedan, u utorak, ide novo izdanje Pub kviza u Azimutu, a Hrvatski planinarski klub Sveti Mihovil iz Šibenika u četvrtak će održati prvi od pet planiranih predavanja. Azimutovih deset može početi!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Uncategorized

Idi na Vrh
X