We Move Music Croatia najavio konferenciju i showcase festival

SHIP od 14. do 17. rujna 2023. u Šibeniku.

SHIP

Nakon što je u rujnu prošle godine osnovan, Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) sada je najavio konferenciju i showcase festival SHIP koji će se održati u rujnu ove godine. Šibenik će od 14. do 17. rujna biti domaćin brojnim glazbenicima i glazbenim profesionalcima iz čitavoga svijeta. Tijekom dana održat će se konferencijski dio festivala, dok će u popodnevnim i večernjim satima glazbeni profesionalci, ali i šira zainteresirana javnost, uživati u brojnim koncertima nadolazećih domaćih i međunarodnih glazbenih nada.

We Move Music Croatia konferenciju SHIP organizira u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržava i Ministarstvo kulture i medija RH.

Cilj SHIP-a je prezentirati hrvatsku glazbenu scenu, kao i samu lokaciju održavanja festivala glazbenim profesionalcima sa svih strana svijeta te postati platformom za umrežavanje po uzoru na brojne showcase festivale diljem Europe i svijeta. Organizatori će govornike te glazbenike najaviti u narednim mjesecima.

SHIP će uskoro objaviti poziv glazbenicima za nastupe, a moći će se prijaviti svi koji žele svoju glazbu predstaviti europskoj i svjetskoj javnosti. Detaljan protokol prijava moći ćete saznati na službenim stranicama We Move Music Croatia te SHIP-a.

Tim ureda We Move Music Croatia konferenciju i showcase festival najavljuje po povratku s Eurosonica, najvećeg showcase festivala u Europi, gdje su predstavili rad ureda kolegama iz čitave Europe. Na Eurosonicu u nizozemskom Groningenu nastupali su i hrvatski glazbenici Fran Vasilić te freekind., koji su od samoga početka djelovanja ureda u sekciji “On The Move”. Mnogobrojna publika ovacijama je pozdravila njihove nastupe na različitim festivalskim lokacijama, a o interesu za njihove koncerte najbolje govori činjenica da se čekalo u redu te mnogi nisu uspjeli ući. Fran Vasilić i freekind. su dokazali da su spremni za nastupe van granica Lijepe naše, a već su najavili turneje u nekoliko europskih država.

Osim na Eurosonicu, tim We Move Music Croatia predstavio se kolegama na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK, PIN konferenciji u Skopju, BUSH konferenciji u Budimpešti, Reconnect konferenciji u Brnu te će sudjelovati na slovenskom MENT-u u ožujku ove godine.

Još jednom pozivaju se svi izvođači, vlasnici klubova i organizatori festivala da ispune formu putem koje postaju dio We Move Music Croatia baze podataka u kojoj se nalazi većina dionika hrvatske glazbene industrije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X