‘Sigurno’ – novi singl i spot grupe Lika Kolorado

Zagrebačka grupa Lika Kolorado nastavlja raditi “punom parom” – nakon nastupa u finalu Karlovačko Rockoff festivala te plasmana u finale HaGeEf-a, predstavljaju svoj treći singl i videospot ‘Sigurno’.

Lika Kolorado 'Sigurno'
Lika Kolorado ‘Sigurno’

“Kako mi je tematika bila friška, tekst je došao brzo. Kratka je pjesma, a sve nekako vuče do kraja samo od sebe, tako da je bila poprilično brzo gotova. Nismo je ni smatrali ‘singlastom’, dok se nismo uhvatili kako je pjevušimo po šekretima i stavljamo na strateški ključna mjesta na playlistama za koncerte. Ideja za spot je došla nešto sporije. Radio sam kontakt improvizaciju na fakultetu s kolegicom Anjom Đurinović na satima pokreta. Složili smo etidu na istoj bazi – ispričali priču o paru koji se bori za što bolju poziciju na fotelji gdje vole zadrijemati. Svidjela nam se ta etida. Kad smo je konačno izveli na ispitu nekako nam je bilo žao da je sada nećemo više imati prilike izvoditi ni za koga. Anja se našla u ansamblu Gavelle, mene su vode negdje drugdje odnijele, i kad sam se sjetio da bi sličnu stvar mogli isfurati da ispričamo priču o ‘paru iz rezerve’, nisam mogao odoljeti, a da ne pitam. I eto ga, spot je gotov u jedno popodne!” – kaže Filip Riđički, frontmen Like Kolorado i redatelj videospota.

Lika Kolorado su: Ana Jelić – bas gitara, Filip Riđički – vokal, Vanja Senčar – gitara, Pavle Gulić – bubanj.

Filipu (vokal) i Vanji (gitara) (DIDS, Luft) u jesen 2015. na basu se pridružuje Ana (Rock Flock, Bleeding on Wednesday, Billy Dove), a Pavle dolazi na mjesto bubnjara nakon izlaska prvog singla “Kralj” u lipnju 2016. Trenutno rade na albumu prvijencu, novi singl “Sigurno” još je jedan siguran korak ka tome.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X