Singl ‘Rose of Erin’ najavljuje bogatu kompilaciju rijetkih i neobjavljenih snimki ‘Joe Strummer 001’

U čast rođendana Joe Strummera (21. kolovoz), Ignition Records po prvi put je učinio dostupnom do sada neobjavljenu pjesmu ‘Rose Of Erin’.

  • 16
    Shares
Joe Strummer (Polaroid foografija: Joe Gruen)

“Rose Of Erin” je pjesma uvrštena na kompilaciju “Joe Strummer 001” koja će biti objavljena 28. rujna ove godine, a riječ je prvoj dijelu antologije koja će se baviti Strummerovim radom izvan matične grupe The Clash.

“Rose Of Erin” datira s neobjavljenog soundtracka filma “When Pigs Fly” redateljice Sare Driver iz 1993. godine u kojem glumi Marianne Faithfull.

“Joe Strummer 001” će sadržavati 32 pjesme, uključujući i one koje je Strummer snimio s grupama 101ers i The Mescaleros, zatim solo radovi, soundrack pjesme plus 12 prethodno neobjavljenih pjesama. Kompilacija će biti objavljena u obliku digitalnog downloada, dvostrukog CD izdanja, četverostrukog vinilnog izdanja kao i u limitiranoj deluxe verziji koja će uključivati i knjigu.

Podsjećamo, nakon smrti Joea Strummera, pionira punka, pjevača, tekstopisca i aktivista koji je mnogim generacijama glazbena i politička inspiracija, u prosincu 2002. godine otkriveno je kako je u svom domu marljivo arhivirao sve na čemu je radio, a u malom skladištu u njegovom dvorištu pronađeno je puno magnetofonskih vrpci i kaseta koje je snimao. Nakon dugogodišnje inventure ustanovljeno je da se u njegovoj arhivi nalazi preko dvadeset tisuća glazbene i literarne građe. Kompilacije “Joe Strummer” upravo će se baviti tim materijalom.

Ovdje poslušajte “Rose Of Erin”

  • 16
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X