Objavljeno kompilacijsko vinilno izdanje ‘Zimzeleno A novo – specijal Dino Dvornik’

U prodaji je novo vinilno izdanje ‘Zimzeleno A novo – specijal Dino Dvorni'” nastalo kao podsjetnik na rad kralja funka Dine Dvornika i njegov utjecaj na mnoge glazbenike. Nove verzije pjesama koje se nalaze na ovom albumu snimljene su za seriju od osam glazbeno-dokumentarnih emisija o Dinu Dvorniku emitirane u travnju i svibnju 2018. na Drugom programu Hrvatskoga radija.

‘Zimzeleno A novo – specijal Dino Dvornik’

Riječ je o dokumentarnim emisijama u kojima je prvi put u domaćem radijskom programu, s odmakom od 10, 20 pa i 30 godina, predstavljen rad jednog glazbenika i to okupljanjem svih važnih čimbenika u nastajanju i snimanju njegovih glazbenih djela. Konkretno o suradnji s Dinom, atmosferom pod kojom su snimani njegovi albumi, kako su nastali neki od njegovih najvećih hitova, životnoj krizi, razočaranju i očekivanjima, iskrenom životu za glazbu i pozornicu, jedinstvenom osjećaju za ritam, osebujnoj interpretaciji, o značenju slatkog i kiselog načina sviranja i glazbenom samouku od kojih su mnogi suradnjom s Dinom naučili puno toga vezano za rad u studiju, snimanju i produciraju pjesama. Sve te nikada ispričane detalje u serijalu na Drugom Turkiju su otkrili: Danijela Dvornik, Gibonni, Dragan Lukić Šegedin, Neno Belan, Davor Gobac, Ivana Banfić, Vanda Winter, Josipa Lisac, Alka Vuica, Predrag Martinjak, Željko Banić, Nenad Vilović, Mladen Baučić, Meri Jaman, Anita Valo, Mario Huljev, Darko Bakić, Damir Šomen, Gojko Tomljanović, Dejan Orešković, Silvijo Pasarić, Alan Svetopetrić i Tony Cetinski.

“Cijeli serijal nastao je iz razloga, jer sam želio u potpunosti predstaviti njegov glazbeni talent i van serijski osjećaj za ritam i to kroz nikad ispričane priče i glazbene primjere, demo snimke, nastajanja njegovih najvećih hitova. Jedan od glavnih motiva bio mi je i taj što Dino za života kao autor, pjevač i producent nije dobio sva ona priznanja i status koji je zaslužio već nakon objavljivanja prva dva albuma. Koliko je puno toga odličnog napravio najbolje pokazuje podatak kako je i danas njegova glazba neizostavni dio radijskih programa.

Imao sam tu privilegiju da je Dino dosta često gostovao u mojim emisijama i promovirao nove pjesme. Bilo je i perioda kada se do njega nije baš lako moglo doći ili s njim precizirati i dogovoriti gostovanje. U tim situacijama uvijek mi je pomogla Danijela Dvornik koja je i u ovom radijskom serijalu imala važnu ulogu. Premda su Dvornikove pjesme u vrijeme nastanka bile korak ispred tadašnje domaće produkcije u svakoj od emisija predstavljena je jedna od novih verzija pjesama koje je proslavio Dino. To je u ovom projektu bio poseban izazov i ovom prilikom zahvaljujem se svim producentima, pjevačima i glazbenike koji su uključeni u ovaj projekt. Imamo sjajne pjesme koje ostavio Dino, ali i odlične nove verzije koje su snimili: Jacques Houdek, Tony Cetinski, Neno Belan i Antonela Doko, Buđenje, Protokool i Matija Dedić, Bang Bang i Ervin Baučić, Mario Huljev, Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić, Noa i Vanda Winter. Dvostruki vinil Zimzeleno A Novo – specijal na kojem je objavljeno osam Dinovih originalnih snimaka, osam novih verzija i jedna neobjavljena snimka”, rekao je Zlatko Turkalj, autor emisija.

“Zimzeleno a novo” glazbena je akcija u kojoj su snage udružili Croatia Records i glazbena emisija Drugog programa Hrvatskoga radija, Music pub Zlatka Turkalja. Cilj ove glazbene akcije, u kojoj su do sada realizirana tri vinilna izdanja i dvostruki CD, je očuvati hrvatsku glazbenu kulturu predstavljanjem važnih autora i pjesama mlađim generacijama.

Objavljivanjem originalnih snimki te njihovih obrada u akustičnim verzijama i u interpretaciji mlađih glazbenika želi se podsjetiti na antologijske glazbene materijale, koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća, te ih vratiti u radijske i televizijske programe.

Vinilno izdanje “Zimzeleno a novo – Specijal Dino Dvornik” po cijeni od 130 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na web shopu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X