Šipuš tvrdi da je Boogaloo unaprijed bio obećan KSET-u, da KSET radi polulegalno, te napada Škugora

Šipuš između ostalog tvrdi da većina posjetitelja KSET-a uopće nisu studenti i kao takvi ne bi niti smjeli ulaziti u klub.

Anđelko Šipuš ima novu objavu na Facebooku vezano za situaciju Boogaloo – KSET

“Članica upravnog vijeća Ornela Medić, uz člana upravnog vijeća Damir Bakića i ostale sudionike sastanka, bivšeg ravnatelja i njegove zamjenice, daju nam obavijest da je prema odluci gradske skupštine donešena odluka da u gradski prostor ulaze neprofitne udruge ili ostale organizacije civilnog društva. Na to, ja Orneli Medić postavljam protupitanje kada će biti natječaj jer i ja imam neprofitnu udrugu.
Ornela Medić mi odgovara da se ja neću moći prijaviti, na što ja postavljam pitanje da me zanima točno zašto se ja neću moći prijaviti”, navodi Anđelko Šipuš iz tvrtke REGA – DARKO j.d.o.o. koja se natjecala za prostor kluba Boogaloo, te dodaje u novoj Facebook objavi referirajući se na razgovor za koji navodi da datira od 15. rujna 2023. godine: “Dobivam odgovor da oni već imaju zainteresiranog kandidata kojem će to dati temeljem neposredne pogodne (valjda sam ju raspizdio pa joj izletilo), te ukoliko on neće zadovoljiti kriterije natječaja, da će biti raspisan natječaj, šta je u startu kontra zakona jer se temeljem zakona samo gradskim i ostalim organizacijama civilnog društva prostor može dati neposrednom pogodbom.”

Iz toga Šipuš zaključuje kako je već tada Boogaloo bio obećan KSET-u, a u nastavku obrazlaže zašto je još uvijek u prostoru, zašto radi, te ujedno oteže proceduru, kako kaže “unaprijed dogovorenog prostora”.

Šipuš piše i da što se tiče Odluke Gradske skupštine Grada Zagreba o davanju u zakup gradskih prostora udrugama i ostalim organizacijama civilnog društva, od dana 13. srpnja 2023. , on i njegovi partneri smatraju da se predmetna Odluka ne odnosi na poslovni prostor Boogalooa koji je u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb (prema katastarskom stanju), a ne Grada Zagreba, te se već i niz godina predmetni prostor daje u zakup temeljem neposredne pogodbe i sklopljenog ugovora o zakupu, te je stoga i upitna i zakonitost obveze provedbe javnog natječaja.

“Znači sa ovom stavkom dopisa upravnom vijeću i gradu Zagrebu smo im jasno dali do znanja da se na ovom subjektu ne mogu primjenjivati njihovi udrugaški zakoni, kako brzinom munje djeluju na području grada Zagreba, te ujedno i dobivamo objašnjenje gradonačelnika: – da će se nastaviti plesati, da će to i dalje biti klub, te da će biti raspisan natječaj gdje ćemo se i mi moći prijaviti na navedeno, jer smo uz vašu podršku – šta smatram i najbitnijom stvari ostanka, njima dokazali da žele raditi protupravnu stvar. Valjda vam je i sad svima jasno zašto su nas vješto izbjegavali svih 5 i pola mjeseca sa odgovorom zašto je zadnji ugovor samo na 6 mjeseci, uz izgovor da “nisu našli vremena. Na sastanku 05.10. u prostorijama POU dočekuju nas ostali članovi Upravnog vijeća koji nisu sudjelovali prvom sastanku i predsjednik upravnog vijeća Goran Pristaš govori da je gđa. Ornela Medić krivo protumačila odluku te “krivo nam prenijela”, a ja tada nisam htio uopće postavljati pitanje zašto od nas rade budale i jednostavno ne priznaju da su pogriješili i šta su htjeli napraviti, ali si mislim uspjeli smo šta smo htjeli, šta me briga više ako će natječaj biti raspisan i moći ću se prijaviti. Pokušavam da nikoga izravno ne inkriminiram, ali od svih informacija koje sam dobio u proteklih 5 dana, jednu bi itekako izdvojio.Jednom članu Kseta, prilikog dogovora sa nekom od osoba sa kojom surađujemo, prilikom dogovaranja brucošijade neposredno prije odluke (tjedan prije) koja je donešeno 15.09.2023., je izletilo da brucošijada ne bude na uobičajenoj lokaciji, nego da imaju NOVI PROSTOR gdje će biti, divno – kladim se da nije Boogaloo”, napisao je u nastavku Šipuš.

U svom statusu na Facebooku Šipuš se potom okrenuo poslovanju KSET-a i razlogu njegovog postojanja, navodeći između ostalog da taj klub “uvijek radio bez minimalnih tehničkih uvjeta” i dodao: “Osnovna namjena mu je bila za članove udruge tj. studente, ali kao što se javno zna, već dugo radi komercijalno za bilo koga tko želi ući.”

Jedna od problematičnijih Šipuševih opužbi je i sljedeća izjava: “Ja vjerujem da ih se Matični fakultet želi riješiti jer sa svojim nemoralnim raskalašenim ponašanjem i nezakonitim radom na području samog fakulteta mu donose neugodnosti i problema. (…) Zaobilaze sve zakone RH svojim statutima i pravnim smicalicama. Ljudi im rade bez osnovnih higijenskih i ostalih uvjeta, bez zdravstvenog i mirovinskog. I uz sve te beneficije, što se tiče kvalitete programa, su prava propast. Mora nam biti jasno da KSET nije predstavnik studenata, a nije ni udruga. Većina posjetitelja KSET-a uopće nisu studenti i kao takvi ne bi niti smjeli ulaziti u klub. Tako, kao i na druge načine krši se statut KSET-ove matične Udruge studenata FER-a. Svi u vodstvu udruge moraju potpisati da neće javno iznositi podatke, a kao rade transparentno.”

Na kraju se osvrnuo i na javno iznešene stavove Mate Škugora: “Što se tiče Škugora koji ih podržava, treba samo malo na netu pogledati njegove sumnjive aktivnosti. 2013 godine je napravio klub u galeriji Klovićevi dvori, bez odobrenja i znanja uprave. Bez minimalnih tehničkih uvjeta. Srećom tu je zakon pobijedio, pa je to neslavno završilo. Najbolje mi je kad taj Škugor za novine izjavi da je bio član SS FER-a i KSET-a i da je namjerno produžio studiranje da bi završio projekte koje je pokrenuo, a u stvari padao godine jer nije ništa radio. Vrhunac svega je nevjerojatna bahata izjava da je ‘netko ponudio ozbiljan iznos za zakup poslovnog prostora’, a problem je u tom da je on bankrotirao na svim svojim projektima stvarajući dugove i repove iza sebe, pa prema tome je on zadnji koji može drugima soliti pamet o ozbiljnim i realnim iznosima u glazbenom biznis, jer sam nije bio u mogućnosti (bez pomoći FER-a koji je plaćao sve račune i troškove KSET-a, šta je i sam priznao) u stanju komercijalno poslovat u gabaritima većim od par stotina karata.”

Saznajte više:

Anđelko Šipuš: Nemam apsolutno nikakvu namjeru iseliti iz Boogalooa

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X