Školski odbor odlučio: kanadska ravnateljica koja voli Iron Maiden ostaje na poslu

‘Naše je uvjerenje da je glazbeni ukus subjektivan i podržavamo da i učenici i zaposlenici uživaju u raznim žanrovima’, obrazloženje je školskog odbora srednje škole St. Catherines u Ontariu u Kanadi.

Ravnateljica Sharon Burns (Izvor: Instagram)

Nakon peticije “zabrinutih roditelja” kojom se traži svrgavanje Sharon Burns, ravnateljice škole St. Catherines zbog objave “sotonskih” slika na Instagramu povezanih s bendom Iron Maiden, školski odbor je donio odluku da ona može ostati na svom poslu.

Kako je ranije objavljeno, peticija je tražila uklanjanje ili premještanje Burns s mjesta ravnateljice u srednjoj školi St. Catherines u Ontariu u Kanadi, nakon što je na društvenim mrežama objavila dvije slike na kojima je izraženo njeno obožavanje grupe Iron Maiden. Na jednoj slici ona je pozirala ispred registarske tablice “Iron Maiden”, zastavom benda, pokazujući “rogove” što je dio ikonografije heavy metalaca, te nakit, ručni rad, broja 666 koji se smatra sotonističkim simbolom.

Zabrinuti roditelji su zbog toga pokrenuli peticiju na Change.org, dok su se učenici na istoj platformi javili s kontra-peticijom zahtijevajući da Sharon Burns “kao najbolja i najagilnija ravnateljica dotad u školi St. Catherines ostane.

Prilikom zasjedanja školskog odbora Burns se nije izjasnila, ali je glasnogovornica školskog odbora za National Post rekla: „Kao što možete vidjeti, ravnateljica Burns, kao i svi mi, prilično smo iznenađeni kako je njezin post na Instagramu doveo do dvije peticije i postao tema od interesa diljem svijeta”, rekla je Kim Sweeney, glavna službenica za komunikacije u okružnom školskom odboru Niagare. “Gospođu Burns poznajemo kao strastvenu i predanu odgojiteljicu koja je najsretnija kad se može usredotočiti i povezati sa svojim učenicima.”, zaključila je Sweeney po odluci školskog odbora u korist Sharon Burns.

Saznajte više: U jednoj kanadskoj školi roditelji traže smjenu ravnateljice jer je obožavateljica grupe Iron Maiden, dok su djeca protiv

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X