U jednoj kanadskoj školi roditelji traže smjenu ravnateljice jer je obožavateljica grupe Iron Maiden, dok su djeca protiv

Kontroverza potječe od slika gospođe Sharon Burns, ravnateljice škole, na kojoj je prikazana uobičajena heavy metal gesta ruke s ‘đavolskim rogovima, zajedno s ručno izrađenim znakom s brojem 666. Slike su objavljene na javnom Instagram računu koji se koristi u školske svrhe.

Naslovnica albuma ‘The Number Of The Beast’ grupe Iron Maiden

“Veliki broj roditelja čija djeca pohađaju srednju školu Eden u St. Catharinesu, Ontario, duboko je uznemiren što je ravnateljica dodijeljena školi očito pokazala sotonske simbole i svoju odanost sotonskim praksama na svojim javnim platformama društvenih medija na kojima svi učenici to mogu vidjeti”, ​​stoji u peticiji koju su pokrenuli roditelji. Grupa dalje tvrdi kako se „škola temelji na inkluziji, a otvoreno prikazivanje sotonističkih simbola (na javnoj platformi društvenih medija) koje je izravno u suprotnosti s načelima velike većine obitelji čija djeca pohađaju školu nije inkluzivno. Kao roditelji, tražimo njen prelazak u drugu školu.”

Dodatna poruka na stranici Change.org peticije inzistirala je na tome da roditelji nisu zabrinuti zbog Burnsinog glazbenog ukusa, već zbog njezinog ručnog rada (broja 666).

“Ova peticija se ne odnosi na ljubav Sharon Burns prema Iron Maidenu. Ni u jednom trenutku ona to nije. Ova peticija govori o ravnateljici škole koja otvoreno prikazuje vlastiti ručno izrađen znak s jasno istaknutim brojem 666 i dobro zna što taj sotonski simbol znači za veliku većinu obitelji čija djeca pohađaju školu. Ona je taj simbol stavila na stručni, javni @edenprincipal račun na društvenim mrežama, a ne privatni, što je vrlo lako mogla učiniti “, stoji nadalje u poruci.” Da je objavila tu sliku vlastitog ručno rađenog znaka 666, na svom privatnom profilu ova peticija ne bi postojala. Nikoga nije briga koji bend voli i ne radi se o njezinom izboru u onome što sluša. To bi bilo besmisleno. Ovdje se radi samo o tome da je otvoreno odlučila prikazati sotonske simbole na stranici škole čija je ravnateljica.”

Kao odgovor na bijes roditelja, učenici su se okupili iza Burns.

“Smiješno je da nekoliko roditelja samo na osnovu postova na Instagramu procjenjuje njezinu ulogu ravnateljice. (Uglavnom im se ne sviđa bend Iron Maiden. To je to.) ”, Učenici su potom na Change.org pokrenuli kontra peticiju u kojoj su naveli: “Srednja škola Eden je javna škola. Nije kršćanska škola. Ako vam se ne sviđa ravnateljica škole u koju ide vaše dijete, unuk, dio rodbine itd., pošaljite ih u drugu.”

Učenici su dalje izjavili da Burns „ne širi ništa drugo osim ljubavi i dobrote, te je vjerojatno jedna od najboljih i najentuzijastičnijih ravnateljica koje je škola ikad imala“.

Dosad je učenička peticija za ostanak ravnateljice skupila preko 7600 potpisa, u odnosu na roditeljsku, koja ih ima 365.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X