Skoro pola milijuna ljudi želi da se ponovno snimi posljednja sezona ‘Igre prijestolja’

Vijest o pokretanju peticije na Change.org objavili smo prije dva dana. Tada ju je potpisalo 7.700 ljudi, a danas se brojčanik na peticiji vrtoglavo vrti i u trenutku pisanja ovog podnaslova ju je potpisalo 432,473 nezadovoljnih gledatelja. Kad objavimo, možda dođe i do pola milijuna.

‘Game Of Thrones’ poster (HBO)

Kap koja je prelila čašu u, općenito scenaristički površno sklepanoj sezoni, dakako je bila pretposljednja epizoda serijala “Igre prijestolja”. 10 milijuna dolara koštala je svaka od šest epizoda 8. sezone, a samo je honorar Lene Headey iznosio 1,2 milijuna dolara po epizodi u kojoj se pojavljuje. Za 24 minute stajanja na balkonu i pijuckanje vine bez prozborene riječi netom nego li je Cersei koju utjelovljuje nestala pod ruševinama, samo je dio slagalice koju velika većina obožavatelja ove serije ne može podnijeti od strane scenarističkog tandema Davida Benioffa i D.B. Weissa.

Podsjećamo da se Rotten Tomatoes rejting zaustavio na 54%, što je ujedno i najniži rejting serije, gledano po epizodama, otkad se prikazuje.

“David Benioff i D.B. Weiss pokazali su se potpuno nekompetentnim autorima kad ispred sebe nemaju izvorni materijal (tj. književno djelo), na koje se mogu osloniti”, stoji u objašnjenju peticije naziva “Remake Game of Thrones Season 8 with competent writers” na Change.org stranici.

Možda je do sada bilo mišljenje da su TV kuće sebe smatrale zmajevima, a gledatelje ovcama, ali evo dogodio se slučaj u ovoj našoj pop kulturi da je skoro pola milijuna ‘ovaca’ prilično gnjevno. ‘Zmaju’ sigurno nije svjeedno, jer ovu vijest trenutno ispisuju brojni svjetski mediji.

U međuvremenu David Benioff i D.B. Weiss bi trebali raditi na novim “Ratovima zvijezda”. Suosjećamo s fanovima te franšize.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X