Sloanwall, Negative Slug i Nightstalker u Vintage Industrial Baru – kad prva predgrupa pomete

Dugovječni program Vintage Industrial Bara Good Vibrations ovaj tjedan nam je doveo grčke stonere Nightstalker, prije njih su nastupili mračni
i glasni Negative Slug, ali sasvim neočekivano, no bez imalo dvojbe, večer je pripala zagrebačkoj ekipi iz Sloanwalla.

Sloanwall u Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)
Sloanwall u Vintage Industrial Baru (Foto: Izidor Tačković)

Bila je večer prilično teškog dana i vrlo rano je postalo jasno da ovaj put ne treba očekivati velik broj ljudi na stoner večeri u Vintageu. Tako i nije iznenadilo da je prva predgrupa otpočela nastup pred publikom koju su uglavnom činili prijatelji i rodbina, ali iznenadila je moć zvuka i energije kojom je relativno friški zagrebački peterac Sloanwall grunuo u svirku.

Sloanwall u Vintageu (Foto: Izidor Tačković)

Omanja skupina spomenutih prijatelja krenula je u drugarsku šutku koja je trajala od početka do kraja svirke, a Sloanwall se pokazao u najboljem svjetlu. “Slonovski rifovi”, pisalo je nimalo pogrešno u opisu benda na plakatu. Dodajte k tome i promišljen dinamički pristup, te vrlo čvrst vokal i scenski nastup pjevača Frana Sutlića i dobit ćete kombinaciju koja je zajamčila neočekivan ishod ovog izdanja Good Vibrationsa, a to je da smo glazbeni vrhunac ove večeri doživjeli vrlo rano.

Negative Slug u Vintageu (Foto: Izidor Tačković)

Negative Slug je također zagrebačka banda kojoj se mora priznati da je odabrala ime koje dobro opisuje njihovu glazbu. Sviraju teške rifove s granice stonera i dooma koji poput puževa ostavljaju masne tragove za sobom. I da, negativna energija izbija iz njih u bolnim vriskovima. Pritom nastupaju u tami i dimu, pa njihova izvedba djeluje utoliko introvertiranije i mučnije. Može se reći da je njihova dosljednost i beskompromisnost i više nego legitimna, no ne smije ih ni čuditi da je njihov nastup nakon pauze privukao još i manje publike nego Sloanwallov, a dobar dio njih je ili preplašen ili iscrpljen napustio prostor ispred pozornice za vrijeme njihovog koncerta.

Nightstalker u Vintageu
Nightstalker u Vintageu (Foto: Izidor Tačković)

Nightstalker je izašao na pozornicu nakon stanke u kojoj su promijenili cijeli bubanj, a pjevač, osnivač i bivši bubnjar Argy pridružio im se sijed i žilav poput kakvog prerijskog kojota ili vjetrom i suncem oprženog kauboja kojeg bi igrao Sam Elliott u nekom vesternu. Bend na turneji predstavlja svoj pola godine star album “As Above, So Below”, no nisu odmah udarili novim materijalom već su prije “Zombie Hour” koncert otvorili sa “Go Get Some” i “Superfreak”, dok je na “Forever Stoned” Argy izvadio i par maracasa kojima je odbrojavao ritam.

Zvuk je bio uglavnom solidan (na trenutke i više od toga, primjerice na “Line”), ali čini se kako je za potpun udarac Nightstalkerove glazbe potrebno više posjetitelja i njihove energije nego li ih je bilo sinoć u Vintageu. Taj izostanak publike djelovao je i na bend, koji zauzvrat možda nije ušao punom snagom u svirku, a možda je i njima to bila samo jedna večer prilično teškog dana. Nemojte krivo shvatiti, nema se mnogo za prigovoriti Nighstalkeru. Ali ova srijeda pripala je Sloanwallu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X