Slowdive objavili novu pjesmu nakon 22 godine pauze

Dan nakon kriptičnog teasera, Slowdive objavili svoju prvu pjesmu ‘Star Roving’ nakon 22 godine kreativne pauze.

Slowdive snimljeni 1991. (Foto: Wikipedia)
Slowdive snimljeni 1991. (Foto: Wikipedia)

Slowdive su premijerno objavili “Star Roving” na svojoj Facebook stranici, uz popratni tekst sljedećeg sadržaja: “Kada se bend 2014. godine odlučio ponovo okupiti, zaista smo htjeli raditi novu muziku. Trebali smo odsvirati gomilu koncerata i nekoliko puta iznova započinjati, ali s ponosom i stanovitom strepnjom puštamo “Star Roving”. Zbilja se nadamo da ćete uživati, ovo je tek dio od hrpe novih stvari na kojima radimo, i jednako nam je zabavno i važno svirati zajedno kao što nam je bilo kad smo osnovali bend.”

Gitaristica i vokalistica Rachel Goswell u svibnju je prošle godine izjavila kako bend ima puno novih pjesama i da su trenutno u studiju, a u kolovozu je bubnjar Simon Scott potvrdio da su završili snimanje povratničkog albuma, ali i dodao kako nije siguran kada će biti objavljen.

Bend je nedavno na svojoj Facebook stranici čestitao fanovima Novu godinu, dodao kako će biti radna, i podijelio članak u kojem se govori o očekivanju novog albuma Slowdive u 2017. godini, što bi se svakako moglo protumačiti kao nagovještaj skorog izlaska.

Slowdive su svoj posljednji studijski album “Pygmalion” objavili 1995. godine, netom prije razlaza benda. Ponovo su se okupili 2014. godine i odsvirali seriju koncerata u Londonu, uključujući i nastup na Primaveri prije nego što su krenuli na svjetsku turneju. Proslavili su 25. godišnjicu svog debitantskog EP-a 2015. godine objavom live snimke pjesme “Avalyn”.

Tijekom postojanja objavili su tri studijska albuma, “Just for a Day” (1991.), “Souvlaki” (1993.) and “Pygmalion” (1995.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X