‘Slučaj 101’: Novinar i vlasnik se sukobili na presici

Matko Antonović, voditelj Radija 101 koji je u fokus javnosti došao nakon svog istupa u eteru prije dva dana, sazvao je tiskovnu konferenciju na kojoj se pojavio i osramoćeni vlasnik radija.

Matko Antonović Matan

„Neistina je to da se ovdje radi o mom osobnom obračunu s vlasnikom Radija, riječ je o stvari od javnog interesa i manjku senzibiliteta za ono što se događa u Slavoniji. Nemam dokaza da je Thimme pokušao zaustaviti akciju, ali ako nekim kolegama koji su sudjelovali u prepisci Zagreb – Berlin proradi savjest, ja ću im odati počast. Ako ne – neću se ljutiti na njih. Moj istup je bio istup čovjeka koji neke stvari naprosto ne može provariti. Nije ovdje stvar da ja imam muda – kako se pisalo proteklih dana – ja naprosto za ovo nisam imao želudac i nisam mogao prijeći preko toga.“, istaknuo je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Matko Antonović, radijski voditelj kojeg slušatelji Radija 101 slušaju u emisiji „Jutrovanje“.

Antonović je u srijedu je u eteru radija progovorio o zakulisnim problemima ove poznate zagrebačke radio stanice i politikom koju provodi njen njemački vlasnik Thomas Alexander Thimme. Ono što je Antonoviću „prelilo čašu“ bilo je telefonsko pozivanje na red od strane supruge Thomasa Alexandera Thimmea, zbog tzv. nepodopština u eteru, ali i ponajviše zbog Matanove izjave na pozornici Tvornice kulture gdje prilikom proslave 30. rođendana Radija 101 na izgovorio da je puno važnije ono o čemu se ne priča, nego ono o čemu se priča u eteru. U eteru je također progovorio i o sramotnom pokušaju vlasnika da spriječi humanitarnu akciju “Budi moja voda” za pomoć stradalnicima katastrofalne poplave koja je zadesila Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Antonović je danas novinarima priložio prepisku s vlasnikom radija i fotografiju prostorije u kojoj je skladištena voda. A u prepisci s Thimmeom stoji kako će ga on, ukoliko javno istupi, uništiti. „Laž je da je došlo do nesporazuma jer na Radiju nema mjesta za vodu, a laž je i da sam na vlastiti zahtjev otišao na godišnji odmor“, rekao je.

Na presici se pojavio i vlasnik Stojedinice Thomas Alexander Thimme koji je pokušao opravdati potez svoje supruge, ali niti jednog trenutka nije objasnio je li pokušao stopirati akciju prikupljanja vode. Napomenuo je tek da akcija ide dalje te da nikad nije bila ni prekidana.

Na kraju konferencije za medije Antonović je pozvao inspekciju rada i Vijeće za elektroničke medije da obave nadzor nad Stojedinicom jer će naći ‘brojne nepravilnosti’. Iako je Thimme pokušavao razgovarati s njim, Antonović mu je rekao da to može obaviti kad se vrati s prisilnog godišnjeg odmora na koji ga je poslao.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X