Slučaj ‘Leaving Neverland’ ostaje otvoren nakon što je sudac odbio arbitražni zahtjev Jackson estatea

HBO je pobijedio u prvoj rundi tužbe koju je protiv te televizijske kuće podigao Jackson estate u vezi kontroverznog dokumentarnog filma ‘Leaving Neverland’ o  pedofilskim sklonostima pokojnog Michaela Jacksona.

Michael Jackson tijekom Dangerous turneje snimljen 1993. godine (Foto: Wikipedia)

Dokumentarac koji je režirao Dan Reed, fokusira se na svjedočanstva Wadea Robsona (36) i Jamesa Safechucka (41) koji obojica tvrde da ih je Michael Jackson seksualno zlostavljao kao djecu.

Uoči premijere u ožujku, Jackson estate tužio je mrežu HBO u znak prosvjeda i dokazivanja nedužnosti pop zvijezde. Tvrdeći da njegovi optužitelji traže financijsku dobit, pritužba Vrhovnom sudu u Los Angelesu glasila se: “Michael je laka meta jer nije ovdje kako bi se branio, a zakon ne štiti pokojnika od klevete, bez obzira na to koliko su lažne.”

Sada je objavljeno da će slučaj ostati otvoren na sudu. Nakon saslušanja prošlog tjedna, savezni sudac je odbacio prijedlog  Jackson estatea da se slučaj preda arbitru.

Tužitelj navodi da film “Leaving Neverland” predstavlja kršenje jedne klauzule iz ugovora starog 27 godina. Rečeno je da je sporazum omogućio mreži da emitira live show Michaela Jacksona iz vremena njegovog albuma “Dangerous” iz 1991. godine.

Jackson estate ne želi otvoreno podnijeti tužbu na sudu, već se poziva na arbitražnu klauzulu u starom sporazumu, s ciljem rješavanja sukoba pred Američkom arbitražnom udrugom.

HBO je ranije tvrdio da je desetljećima star ugovor zastario, i stoga ne pokriva film “Leaving Neverland”. Emiteri su izašli na sudski postupak koji je pokrenuo Jackson estate, tvrdeći da je riječ o “transparentnom nastojanju u ojačavanju svoje reklamnu kampanju protiv dokumentarca”.

Za života Michael Jackson zanijekao je sve optužbe prije svoje smrti 2009. godine.

U međuvremenu, pop zvijezda Aaron Carter nedavno je govorila o tome kako se Jackson ponašao neprikladno “jedno vrijeme” za vrijeme njihovog prijateljstva. Pjevač, koja je kao tinejdžer bio s kraljem popa, prethodno je opovrgnuo opužbe na Jacksonov račun iz filma “Leaving Neverland”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X