Slurp! najavio prve ovogodišnje izvođače

Slurp! događanja ovog ljeta zadržavaju festivalski koncept kroz četiri pojedinačna događanja tokom ljetne sezone, po jedan svakog mjeseca (lipanj, srpanj, kolovoz i rujan). Okupiti će najpoznatija imena domaće i regionalne elektronske glazbe i cijenjene inozemne goste na nekoliko živopisnih pozornica tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule, a održati će se u četiri termina: 15. lipnja, 13. srpnja, 3. kolovoza i 28. rujna.

Slurp!

Tako će 15. lipnja nastupiti Petar Dundov, jedna od vodećih figura hrvatske i regionalne elektronske scene, svjetski poznati house producent i glazbenik, dok nam 28. rujna u goste dolazi Richard West aka Mr.C, legendarni britanski glazbenik, reper, glumac, komičar, dj house glazbe i jedan od vodećih predstavnika tech housea. Uz njih će nastupiti nastupiti brojni producenti, DJ-i, glazbenici i kolektivi koji tokom godine održavaju brojna popularna clubbing događanja.

Petar Dundov, producent i DJ iz Zagreba, jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, vodeća figura hrvatske i regionalne elektronske scene i jedan od međunarodno najpoznatijih hrvatskih glazbenika.Tijekom godina nastupao je diljem svijeta, na brojnim velikim svjetskim festivalima poput I Love Techno, EXIT, Awakenings, Wire, Dimensions, u kultnim klubovima Berghain, Matter (RIP), Womb, Air, Fuse i Space. Među svojim postignućima izdvaja uspješnu suradnju s belgijskim legendarnim izdavačom Music Man (za kojeg između ostalog izdaju Jeff Mills, Green Velvet i Robert Hood), a za Millsovu izdavačku kuću “Tomorrow” izdao je mini LP “Sculptures”. Izdao je svjetski priznate albume: “Escapements” i „Ideas From The Pond“ , te četrdesetak EP-a, singlova, remixeva…Petar Dundov kreira inteligentnu elektronsku glazbu koja ruši granice, pokrećei intrigira i bez sumnje je jedan od najinspirativnijih i najoriginalnijih producenata elektronske glazbe današnjice, a fanovi kao što su Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Josh Wink, Guy J, Glimpse, Hernan Cattaneo, Brendan Moeller i Danny Tenaglia samo to potvrđuju. Upravo dovršava novi album s kojim vjerujemo da će vas oduševiti na nastupu na Slurpu.

Mr.C pravim imenom Richard West poznati je britanski glazbenik, reper, glumac, komičar, dj house glazbe s prebivalištem u LA-u i jedan od vodećih predstavnika tech housea. Kao MC počeo je nastupati sa 16 godina i ubrzo stekao reputaciju, a nakon što je 1987. snimio svoju prvu house skladbu s Eddiem Richardsom dobiva inspiraciju da postane house DJ. Od tada je Mr. C nastupao u kultnim klubovima diljem planete, promovirao i organizirao brojna događanja: Fantasy (‘88), Base (Dungeons ‘89), Release (91), Harmony (92), Drop (93), Cyclone (94), Vapourspace (94 &95), Flavour (The End 95-96), Subterrain (The End (95-2002), Superfreq (The End/Paramount/Junk Club/ Bardot/ SpyBar/ Worldwide 2002 –do danas) i Super DiscoFreq. Osnivač je i vlasnik Plink Plonk records, Superfreq Records, End Recordings i poznatog londonskog kluba The End (1995.- 2009.) Snimao je pod pseudonimima Mr.C, Myster-E, Nu Jacks, Bass Bureau, The Shamen, Mantrac, Somnambulist, Animus Amour, Killer Loop, Mr.C & Tom Parris & Mr.C & 16B. Najpoznatiji je kao frontmen pop grupe The Shamen s kojom je osvajao top ljestvice i napisao hitove Move Any Mountain i tadašnji broj jedan Ebeneezer Goode. The Shamen su osvojili prestižnu nagradu Ivor Novello za skladatelje. Richard trenutno snima i nastupa pod imenom Mr.C ili Sycophant Slags sa svojim produkcijskim partnerom Adultnapperom i izdaje za Sexonwax, End Rec, Hallucination Ltd, Superfreq, Bombis Records, Poker Flat Records i Wagon Repair Records. Mr.C također promovira uspješna Superfreq događanja koja ove godine slave 11 godina, a iza sebe imaju rezidencije u kultnim klubovima u Londonu (Fabric, Paramount…), Los Angelesu (Bardot), Calaisu (Le Tub), te događanja u New Yorku, Chicagu, Washingtonu, San Franciscu…

Slurp! festival se održava na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo na istoimenom malom poluotoku u blizini Štinjana i Pule, nasuprot Nacionalnom parku Brijuni. Tvrđava je sagrađena 1862. na 45 metara nadmorske visine, prostire se na više od deset tisuća četvornih metara i s nje puca pogleda na pulski zaljev. Tvrđavu odvaja duboki rov preko kojeg vode tri ulaza, a u unutrašnjosti se nalaze tri dvorišta iz kojih je moguće ući u podzemne prostorije ove fascinantne građevine. Javnosti je postala poznata kao kolijevka Seasplash festivala, a nakon što je udomila Outlook, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, postala je popularna diljem svijeta kao top festivalska lokacija i destinacija, oduševljavajući sve koji su je do sada posjetili.

Early bird ulaznice po cijeni od 50 kuna za pojedinačno Slurp! festivalsko događanje za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije mogu se nabaviti na službenoj web stranici festivala.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X