‘Smilovao nam se svemogući stožer i otpustio nam mjere naše!’, poručuje Pueblo Ruiz pjesmom ‘Pametnom dosta’

Pueblo Ruiz novo je staro ime na glazbenoj sceni iza kojeg se krije iskusni glazbenik Pave Ruić, koji je svoj zanat pekao s mnogima neprežaljenim bendom Postolar Tripperom. ‘Pametnom dosta’ njegov je prvi samostalni singl.

Pueblo Ruiz ‘Pametnom dosta’

”Ova pjesma je nastala najspontanije na svijetu. Naime, prijatelj iz djetinjstva s kojim sam slabo i nikako bio u kontaktu mi je kao iz vedra neba poslao u fb inbox tok misli koji su se rimovali. Zasigurno mu se učinilo da bi se to moglo uglazbiti. I tako čitam tekst, vidim rima štima, interesantan odabir riječi pa sam počeo iz toga njegovog napisanog izvlačiti stihove, ono što mi se učinilo zanimljivim. Stvorile su se tri kitice i gledam ja te tri kitice i u šali izrečem u sebi vjerojatno najiritantniju internet poštapalicu pametnom dosta i odmah mi je bljesnulo, pa to je refren. C frazu sam nadopisao tako što sam se sjetio svog komentara kojeg sam napisao jednom svom kolegi glazbeniku dan prije. Malo smo jadikovali nad svojom glazbeničkom sudbinom, više ja, nego on, a što se tiče teksta, to je bilo to. Akorde sam poslagao još brže i pjesma je bila gotova za 10 minuta, samo ju je trebalo snimiti”, poručuje o pjesmi Pueblo Ruiz.

Autor Pave Ruić pjesmu je snimio sam, odsvirao i otpjevao sam, a sve je miksao i masterirao Branko Berković jer Pave kaže da baš ne voli sam miksati svoje pjesme. Spot je napravljen u home edition stilu, a kako kaže Pueblo Ruiz, po njegovom sudu spot je Ed Woodowski low budget trash: ”Nadam se jednog dana da ću imati bolju kameru ili barem bolji mobitel koji će to sve bolje pohvatati. U spotu nema nikog osim mene. Taman te dane žena je radila ujutro i dijete je ujutro bilo u školi, vrijeme je bilo savršeno, a ja sam na zavodu za nezaposlene pa sam to vrijeme nezaposlenosti osim cijepanja drva, sadnje krompira i biža iskorisitio da se stvori ova pjesma i pripadajući spot.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X