Snoop Dogg i Bunny Wailer u raljama ‘nesporazuma’

Najnoviji hip-hoperov album ‘Reincarnated’ prati sukob s više od dvadeset godina starijim kolegom iz legendarnih Wailersa.

Snoop Dogg (Foto: Wikipedia)

Početkom 2012. godine Snoop Dogg proveo je nekoliko tjedana na Jamajci privučen kulturom i potrebom za novim materijalom za svoj album “Reincarnated” koji je u prodaji od 23. travnja. Između ostalog to putovanje rezultiralo je njegovim posjetom Hramu Nyabinghi i ritualu rastafarijanskog pročišćenja kada je prihvatio svoje novo ime Snoop Lion. Na istom putovanju nastao je i dokumetarni film koji promovira istoimeni Snoopov novi album. U tom filmu Snoop Lion i Bunny Wailer puše bong i razgovaraju o budućoj suradnji. Dok Snoop člana originalnog benda legendarnog Boba Marleya poziva na suradnju na novom materijalu, Bunny izražava svoju želju da se činjenica što se Snoop pridružuje rastafarijanskom pokretu ne “iskomercijalizira”.

Nakon izlaska albuma Wailerove dionice ipak se ne mogu čuti na “Reincarnated”, a razlog tome pokušao je istražiti Jonah Weiner za Rolling Stone.

Na pitanje što podrazumijeva pod negativnom energijom Bunnyja Wailera Snoop Dogg odgovara nizom protupitanja.

“Nitko prije mene nije snimio prave Rastafarijance u Hramu, ako se itko može žaliti na mene onda su to oni. Zašto se ne žale? Kako sam ja iskoristio Bunnyja? Tko je on uopće? U Wailersima nije bio ništa. BobMarley i Peter Tosh važniji su mrtvi od njega živog, jel’ jasna ta energija?”

Iako u naslovu intervjua stoji da je Snoop Lion odgovarao na pitanja on je nekoliko puta u razgovoru ponovio da je on: “Snoop Dogg, slavni muzičar kojem se stara guzica Bunny Wailer htio prikačiti.”

Na pitanje novinara da li Bunny Wailer nije uključen u album zbog toga što je tražio više novca nego što je Dogg bio spreman platiti, on je odgovorio: “Razlog zašto nije uvršten u album je negativna energija koju sam čuo od njega, zadržao sam ga u dokumentarcu kako bi se vidjela njegova pozitivnost nasuprot sadašnjoj negativnosti. To čudo se događa da bi se vratio nazad i bio stara ignorantska crna guzica. Za mene je to test koji će pokazati jesam li tome dorastao. Ali znate tko me podržao, žena i djeca Boba Marleya, ako su me oni prigrlili i rekli mi ti si jedan Marley, onda tko je Bunny Wailer da mi išta kaže.”

Krajem ožujka Snoop Lion je zajedno sa svojom kćerkom Cori B i Drakeom snimio pjesmu “No Guns Allowed”, pacifističku pjesmu s ciljem podizanja svijesti o ljubavi i miru.

Bez obzira u kojem je operativnom sustavu, kao Lion ili Dogg Snoopov nastup najavljen je za 10. srpnja u sklopu Fresh Island Fesitvala na Zrću.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X