Snoop Dogg: Ne mogu više raditi gangsta rap jer to više nije moj život

Uhvatili smo Snoop Dogga na novinarskom susretu na upravo završenom EXIT-u u Novom Sadu i u ono malo danog nam vremena pokušali izvući pokoju mudru od performera koji se ne diči elokvencijom. Neslužbeno nam je sugerirano da ne pitamo ništa o zapaljivim zelenim biljkama…

Snoop Dogg na ovogodišnjem Exitu (Foto: Paul Kavanagh)

Snoop Dogg oduvijek je bio pomalo komičan, karikiran glazbenik zbog svog ‘usporenog’, zajebantskog načina komuniciranja i blesavog smiješka kojim lako osvoji simpatije publike. Njegovu neobičnu karizmu prepoznaju žanrovski najrazličitiji glazbenici spremni na hibridne i crossover eksperimente s crnim mršavcem prepoznatljivih sitnih pletenica. Upravo se od različitih suradničkih uspješnica slagala njegova aktualna turneja u sklopu koje nam je svratio na Fresh Island Festival, odnosno nakon toga se uputio put petrovaradinskih zidina da razgiba publiku 14. EXIT-a. Neposredno poslije nastupa, reinkarniranog Snoop Dogga, sada znanog i kao Snoop Liona, uhvatili smo na novinarskom susretu i u ono malo danog nam vremena izvući pokoju mudru od performera koji se ne diči elokvencijom. Ipak, vrlo simpatičan Snoop nasmijavao nas je i zabavljao skriven iza šljokičastih sunčanih naočala od kristalića u jamajčanskim bojama. Zanimljivo, neslužbeno nam je sugerirano da ne pitamo ništa o zapaljivim zelenim biljkama.

Za sam početak, treba pitati za tvoj stav o digitalizaciji i teškom procesuiranju glazbe u današnjem digitalnom dobu? Znamo da se ti i dalje nahodiš onim početnim impulsima i idejama, pa si vjeran svom starome zvuku. Posebno sada kao Snoop Lion.

Snoop Dogg: Što se digitalne glazbe tiče, osjećam da se glazba stvara da bi se čula pa tako umjetnicima treba dati slobode i to je jedini prirodan način. Najvažnije je da je možeš prenijeti nekome tko će je čuti.

Mnogi DJ-i i dalje koriste vinilne ploče u svome radu, a one danas doživljavaju i svoj povratak. Iako, mnogi će reći, smrt im je neizbježna. Kada si kod kuće i odmaraš se, puštaš li si ikada ploče?

Snoop Dogg: Da, defintivno. Uvijek tako slušam glazbu, bilo da je ona današnja ili ona iz devedesetih. Ne mislim da se radi o smrti vinila, nego da smo u digitalnom dobu i da mu se moramo prilagoditi.

Znam da je to generičko i uobičajeno pitanje, ali što Snoop Dogg sluša kad je sam u autu?

Snoop Dogg: Volim svašta. Volim R’n’B, techno, hip-hop, ekektroniku, soul… Sve ovisi o raspoloženju u danom trenutku. Ako se dobro osjećam, slušat ću reggae, možda kakav old school R’n’B. To jako varira. Svakako se ne radi o jednom žanru ili stilu. Od umjetnika su mi najdraži Curtis Mayfield, Marvin Gaye, a kada slušam elektroniku, onda su to Calvin Harris, David Guetta i Skrillex.

Snoop Dogg (Foto: Tijana Petrović)

Manje je poznat podatak o tebi da osim u glazbi djeluješ u domeni sporta i to s mlađom djecom putem svoje juniorske nogometne lige.

Snoop Dogg: Da, Snoop Youth Football League postoji već devet godina, a okuplja djecu različite dobi i iz različitih škola.  Želimo ih usmjeriti na pravi put da postignu nešto pozitivno u svojim životima.

Odakle uopće ideja?

Snoop Dogg: Mislim da su me moja djeca natjerala na stvaranje nogometne lige jer sam ih kao otac htio oblikovati u kvalitetne ljude, a mislim da je nogometnom ligom to moguće. To me u principu navelo na to.

Na EXIT-u si, kao i u Hrvatskoj, zapravo izvodio jedan veliki presjek komercijalnih uspješnica drugih glazbenih kolega kojima si gostovao u pojedinim pjesmama. Jedna od suradnji bila je 2004. s Britney Spears kad ste zajedno, kako kaže Google, radili na pjesmi i videospotu „Outrageous“, ali to se nikad nije pojavilo. Što se dogodilo s tom suradnjom? Znam i da ju često spominješ u svojim vlogovima, kao i na Twitteru.

Snoop Dogg: O, sranje… (smijeh). Ona je prolazila kroz svašta na osobnom planu u to vrijeme. Ne znam što se dogodilo, ali snimili smo video i dobro se zabavili. Bio je to jedan fini koncept, ali ne znam zašto nije izišao. Ja sam odradio što su me zamolili.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6Rw1od81Zu8[/youtube]

Jesi li snimio i vokale za tu pjesmu?

Snoop Dogg: Ne, nismo ništa snimali, samo sam odradio video. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X