Snoop Dogg: Ne mogu više raditi gangsta rap jer to više nije moj život

Uhvatili smo Snoop Dogga na novinarskom susretu na upravo završenom EXIT-u u Novom Sadu i u ono malo danog nam vremena pokušali izvući pokoju mudru od performera koji se ne diči elokvencijom. Neslužbeno nam je sugerirano da ne pitamo ništa o zapaljivim zelenim biljkama…

Snoop Dogg na ovogodišnjem Exitu (Foto: Paul Kavanagh)

Snoop Dogg oduvijek je bio pomalo komičan, karikiran glazbenik zbog svog ‘usporenog’, zajebantskog načina komuniciranja i blesavog smiješka kojim lako osvoji simpatije publike. Njegovu neobičnu karizmu prepoznaju žanrovski najrazličitiji glazbenici spremni na hibridne i crossover eksperimente s crnim mršavcem prepoznatljivih sitnih pletenica. Upravo se od različitih suradničkih uspješnica slagala njegova aktualna turneja u sklopu koje nam je svratio na Fresh Island Festival, odnosno nakon toga se uputio put petrovaradinskih zidina da razgiba publiku 14. EXIT-a. Neposredno poslije nastupa, reinkarniranog Snoop Dogga, sada znanog i kao Snoop Liona, uhvatili smo na novinarskom susretu i u ono malo danog nam vremena izvući pokoju mudru od performera koji se ne diči elokvencijom. Ipak, vrlo simpatičan Snoop nasmijavao nas je i zabavljao skriven iza šljokičastih sunčanih naočala od kristalića u jamajčanskim bojama. Zanimljivo, neslužbeno nam je sugerirano da ne pitamo ništa o zapaljivim zelenim biljkama.

Za sam početak, treba pitati za tvoj stav o digitalizaciji i teškom procesuiranju glazbe u današnjem digitalnom dobu? Znamo da se ti i dalje nahodiš onim početnim impulsima i idejama, pa si vjeran svom starome zvuku. Posebno sada kao Snoop Lion.

Snoop Dogg: Što se digitalne glazbe tiče, osjećam da se glazba stvara da bi se čula pa tako umjetnicima treba dati slobode i to je jedini prirodan način. Najvažnije je da je možeš prenijeti nekome tko će je čuti.

Mnogi DJ-i i dalje koriste vinilne ploče u svome radu, a one danas doživljavaju i svoj povratak. Iako, mnogi će reći, smrt im je neizbježna. Kada si kod kuće i odmaraš se, puštaš li si ikada ploče?

Snoop Dogg: Da, defintivno. Uvijek tako slušam glazbu, bilo da je ona današnja ili ona iz devedesetih. Ne mislim da se radi o smrti vinila, nego da smo u digitalnom dobu i da mu se moramo prilagoditi.

Znam da je to generičko i uobičajeno pitanje, ali što Snoop Dogg sluša kad je sam u autu?

Snoop Dogg: Volim svašta. Volim R’n’B, techno, hip-hop, ekektroniku, soul… Sve ovisi o raspoloženju u danom trenutku. Ako se dobro osjećam, slušat ću reggae, možda kakav old school R’n’B. To jako varira. Svakako se ne radi o jednom žanru ili stilu. Od umjetnika su mi najdraži Curtis Mayfield, Marvin Gaye, a kada slušam elektroniku, onda su to Calvin Harris, David Guetta i Skrillex.

Snoop Dogg (Foto: Tijana Petrović)

Manje je poznat podatak o tebi da osim u glazbi djeluješ u domeni sporta i to s mlađom djecom putem svoje juniorske nogometne lige.

Snoop Dogg: Da, Snoop Youth Football League postoji već devet godina, a okuplja djecu različite dobi i iz različitih škola.  Želimo ih usmjeriti na pravi put da postignu nešto pozitivno u svojim životima.

Odakle uopće ideja?

Snoop Dogg: Mislim da su me moja djeca natjerala na stvaranje nogometne lige jer sam ih kao otac htio oblikovati u kvalitetne ljude, a mislim da je nogometnom ligom to moguće. To me u principu navelo na to.

Na EXIT-u si, kao i u Hrvatskoj, zapravo izvodio jedan veliki presjek komercijalnih uspješnica drugih glazbenih kolega kojima si gostovao u pojedinim pjesmama. Jedna od suradnji bila je 2004. s Britney Spears kad ste zajedno, kako kaže Google, radili na pjesmi i videospotu „Outrageous“, ali to se nikad nije pojavilo. Što se dogodilo s tom suradnjom? Znam i da ju često spominješ u svojim vlogovima, kao i na Twitteru.

Snoop Dogg: O, sranje… (smijeh). Ona je prolazila kroz svašta na osobnom planu u to vrijeme. Ne znam što se dogodilo, ali snimili smo video i dobro se zabavili. Bio je to jedan fini koncept, ali ne znam zašto nije izišao. Ja sam odradio što su me zamolili.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6Rw1od81Zu8[/youtube]

Jesi li snimio i vokale za tu pjesmu?

Snoop Dogg: Ne, nismo ništa snimali, samo sam odradio video. Dalje>>

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X