Sonic Youth heroina postavlja modne trendove

Pariški tjedan mode, pret á poter za sezonu jesen/zima 2012.-2013. završava 7. ožujka. Iako svoju novu kolekciju nisu uvrstili u službenu listu revija održanih ovaj i prošli tjedan Surface to Air, privukli su pažnju na sebe s dva koncerta. Kim Gordon njihova je najnovija muza, a koncert koji je održala na partyju brenda bio je definitivno na listi najpoželjnijih mjesta mnogih fashionista.

Kim Gordon (Foto: Wikipedia)

Glavni dizajner u Surface to Air, Aldric Speer povezao je u vrlo uspješnu poslovnu kombinaciju suvremenu umjetnost, modu, glazbu, fotografiju, dizajn i grafiku.

Na pitanje kako je došlo do suradnje s Kim Gordon Aldric odgovara: “Molila nas je toiles (vrsta materijala) i ona je prva osoba kojoj smo ga i poslali! Ona je rock božica, uvijek totalno angažirana, ali što bi drugo očekivali od Kim koja nije samo poznata po svom razarajućem vokalu i gitarskim rifovima, već kao osoba koja je podržavala mladog Marca Jacobsa i u devedesetima kratko vodila vlastite modne linije?”

Suosnivač STA, Jeremie Rozan, navodi Sonic Youth i turneju Nirvane devedesetih kao ključne trenutke u svom kreativnom razvoju.  Prvi nastup Kim Gordon bio je session u dućanu, događaj na kojem se uz šampanjac i udarce bubnjara Strokesa Fabrizia Morettija mogla pregledati grafička narančasta, bijela i siva kolekcija brenda, dok je drugu večer u svom puno prirodnijem klupskom okruženju Gordon priredila pravi doživljaj. “Mislim da se moda hrani glazbom i naravno sva je vezana na stav, a rock glazba se baš jedino i bavi stavom”. komentirao je Rozan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X