Sonic Youth heroina postavlja modne trendove

Pariški tjedan mode, pret á poter za sezonu jesen/zima 2012.-2013. završava 7. ožujka. Iako svoju novu kolekciju nisu uvrstili u službenu listu revija održanih ovaj i prošli tjedan Surface to Air, privukli su pažnju na sebe s dva koncerta. Kim Gordon njihova je najnovija muza, a koncert koji je održala na partyju brenda bio je definitivno na listi najpoželjnijih mjesta mnogih fashionista.

Kim Gordon (Foto: Wikipedia)

Glavni dizajner u Surface to Air, Aldric Speer povezao je u vrlo uspješnu poslovnu kombinaciju suvremenu umjetnost, modu, glazbu, fotografiju, dizajn i grafiku.

Na pitanje kako je došlo do suradnje s Kim Gordon Aldric odgovara: “Molila nas je toiles (vrsta materijala) i ona je prva osoba kojoj smo ga i poslali! Ona je rock božica, uvijek totalno angažirana, ali što bi drugo očekivali od Kim koja nije samo poznata po svom razarajućem vokalu i gitarskim rifovima, već kao osoba koja je podržavala mladog Marca Jacobsa i u devedesetima kratko vodila vlastite modne linije?”

Suosnivač STA, Jeremie Rozan, navodi Sonic Youth i turneju Nirvane devedesetih kao ključne trenutke u svom kreativnom razvoju.  Prvi nastup Kim Gordon bio je session u dućanu, događaj na kojem se uz šampanjac i udarce bubnjara Strokesa Fabrizia Morettija mogla pregledati grafička narančasta, bijela i siva kolekcija brenda, dok je drugu večer u svom puno prirodnijem klupskom okruženju Gordon priredila pravi doživljaj. “Mislim da se moda hrani glazbom i naravno sva je vezana na stav, a rock glazba se baš jedino i bavi stavom”. komentirao je Rozan.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X