Soul Basement sa Željkom Veverec ima preko 2.5 milijuna pregleda na Youtubeu

Željka Veverec iz grupe ManGroove ovo se ljeto upustila u avanturu s talijanskim producentom Soul Basementom, a avantura je urodila plodom. Za europsko tržište pod njemačkom etiketom objavljen je album ‘Yesterday, Today, Tomorrow’.

Soul Besement 'Yesterday, Today, Tomorrow'

Jedno preseljenje iz Italije u Hrvatsku te ljubav prema jazzu i bossa novi odvela je Željku Veverec, pjevačicu grupe ManGroove, i Fabia Puglisija, talijanskog producenta, aranžera, tekstopisca i skladatelja koji djeluje pod nazivom SOUL BASEMENT na zajednički glazbeni put koji je rezultirao objavom nježnog i sofisticiranog modernog pop albuma “Yesterday, Today, Tomorrow” koji je za europsko tržište objavila njemačka etiketa Stereo Deluxe.

Snimanje “Yesterday, Today, Tomorrow” odvijao se u kompletno akustičnom ambijentu što je album dalo ugodnu toplinu, sofisticiranost, mekoću i nježnost.

Svaka od ovih osam pjesama posebna je na svoj način i predstavlja neke važne fragmente mog života. Neke pjevaju o ljubavnim vremenima, neke o samoći, o vremenima sreće i smijeha, o patnji. Sve su one dijelovi mojih životnih iskustava, a Željka, samo u pratnji klavira, je njihov glas, medij kroz koji su ispričane – kaže Fabio, tvorac projekta Soul Basement.

Rodom sa Sicilije iz antičkog grada Sirakuze, Fabio danas živi u Zagrebu i o tome kaže: Došao sam u Hrvastku jer je ljubav teško i frustrirajuće održavati putem interneta, a kao glazbenika posao me ne veže za jedno mjesto. “U Zagrebu sam sreo Željku i ideja o novom putu Soul Basementa je rođena. Samo zvuk klavira i vokala nešto je sasvim novo u mom radu jer sam obično surađivao s cijelim bendovima.”

Već na prvo slušanje “Yesterday, Today, Tomorrow” priziva u sjećanje zvuk kakav rade Everything But The Girl, a i sam Fabio prizanje kako mu je rad Tracey Thorn i Bena Watta jako velika inspiracija. Uživajući u daljnjem slušanju albuma redaju se slike i glasovi vrhunskih umjetnica poput Carol King, Joni Mitchell te sjetne njujorške pijanistice i kantautorice Laure Nyro.

Osim Željke u glavnoj ulozi, na albumu je sudjelovao i Toni Starešinić također član ManGroovea i hvaljenog funky jazz dvojca Chui.

Album “Yesterday, Today, Tomorrow” s osam pjesama predvođen je najavnim singlom “Goodbye My Love” koji već sad ima preko 2, 5 milijuna pregleda na Youtubeu!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lakxiwiDiuA[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X