Spotom za ‘Senjicu’ Afion najavljuje koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu

Nove pjesme će zagrebačka publika imati prilike čuti uskoro, na koncertu u srijedu, 13. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Afion (Foto: Doringo)

Kultni zagrebački etno band Afion iznenadio je sve prošle godine ponovnim okupljanjem za 15. rođendan i rasprodanim Vintageom. Od tada su održali dvostruki koncert u Saxu, ljetnu turneju Terra Magica i svirali na festivalima mitoloških bića (Perunfest i Legendfest). Na proljeće ih čeka i velika skandinavska turneja. Uz svirke Afioni marljivo rade na svojem trećem studijskom albumu. Nove pjesme će zagrebačka publika imati prilike čuti uskoro, na koncertu u srijedu, 13. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu. U to ime, Afion je snimio spot za pjesmu “Senjica” u kojoj se isprepleću san i java, čudesno i svakodnevno. Spot snenog ugođaja slavi prirodu te mir i utjehu koju ona pruža. Naravno, ta je ljepota krhka i može u svakom trenu nestati. Spot potpisuje Doringo.

„Senjica je podravska pjesma u koju sam već godinama zaljubljena i naravno da se našla među prvima na popisu za novi Afionov album. Na vrlo šarmantan i nevin način govori o strahu, o noćnim morama i onoj nelagodi koju osjećamo kada nismo sigurni jesmo li budni ili još sanjamo. Tu atmosferu je vjerno predočio Doringo u sugestivnom cno-bijelom spotu punom prekrasnih kadrova prirode i scenama s Perunfesta, festivala mitova i legendi. Iako se Jankovičin strah da će se nebo napola prelomiti, mjesec na zemlju pasti i zvjezdice sa sobom povući čini naivan, sa sve većom popularnošću ravnozemljaša pjesma je zapravo aktualnija nego ikad prije“, izjavila je Lidija Dokuzović, pjevačica i švedska sekcija Afiona.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna za koncert u HGZ-u moći se kupiti od ponedjeljka, 30. rujna u Dirty Old Shopu ili preko sustava Entrio. Na dan će koštati 100 kuna.

>>Facebook event

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X