Srpski gitarist tražio od Marka Zuckerberga gašenje profila Aleksandra Vučića

‘OMG, odgovorio mi! Ajmo svi.’, napsao je u svom postu Luka Radulović, gitarist srpskih bendova Streetcore Unity i S.K.A., ponudivši kao dokaz printscreen svoje navodne konverzacije s Markom Zuckerbergom.

Luka Radulović (Foto: Facebook)
Luka Radulović (Foto: Facebook)

Tvrdimo navodne konverzacije, jer s printscreenovima se nikad ne može biti siguran jesu li uistinu autentični. No Radulovićeva akcija itekako je urodila plodom, u trenutku pisanja ove vijesti skupio je preko 17.000 lajkova, 7.000 komentara i 2.600 shareova, od potrebnih 50 tisuća lajkova, 9 tisuća komentara i 3 tisuće shareova koliko mu je navodno Mark Zuckerberg zatražio da mora skupiti kako bi se ugasio Facebook profil srpskog premijera Aleksandra Vučića.

Radulovićev post koji je izazvao lavinu lajkanja, dijeljenja i komentiranja (Izvor: Facebook)
Radulovićev post koji je izazvao lavinu lajkanja, dijeljenja i komentiranja (Izvor: Facebook)

Istina ili ne, Marko Radulović je svakako pokrenuo pravu lavinu na spomenutoj društvenoj mreži ovakvim aktivističkim potezom, a što će biti s profilom srpskog premijera po svoj prilici će se uskoro saznati.

Pogledajte Lukin post

Ubrzo po objavi ove vijesti, Radulović se javio s novim postom i ponudio pravi odgovor koji prenosimo u cijelosti:

“Naravno da nije stvarno. ‘Ko još može da pomisli da Mark Zuckerberg nema pametnija posla, nego da odgovara na poruke random ljudi na Fejsu, i uklanja profile političara? Ali… To nije ni bila poenta. Iz više razloga.

1. Čak i da je istina, čak i da uspe, čak i da Mark skloni Vučićev profil… šta? Ništa.

2. Užasno smo lakoveran narod, u očajnom stanju i bezgranično nas je lako izmanipulisati, pazite šta čitate i u šta verujete. Pogotovo kad su mediji i društvene mreže u pitanju.

3. Najbitnije. Pogledajte koliko nas je. Gde smo na protestima? Zašto u mom rodnom Nišu na proteste protiv očigledne pljačke preko računa za grejanje ima po maksimum 500tinak ljudi, i to penzionera? Ima nas mnogo. Imamo moć. Imamo i volju. Stisnimo petlju.
Toliko od mene.

Pozdravljam vas i nadam se da se ne ljutite. Cilj ovoga je bio da se malo mućne glavom.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X