Srpsko-hrvatski film ‘Da li ste videli ovu ženu?’ premijerno na Human Rights Film Festivalu 

Nadrealistična psihodrama koja kroz tri priče progovara o identitetu i transformaciji sredovječne žene.

“Da li ste videli ovu ženu?” (foto: Non-Aligned Films)

Nakon svjetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji te netom nakon osvojenog Grand Prixa na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu, srpsko-hrvatski film “Da li ste videli ovu ženu?”, debitantsko ostvarenje autorskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića hrvatsku će premijeru imati u subotu, 10. prosinca u sklopu 20. izdanja Human Rights Film Festivala u Zagrebu. Film će biti prikazan u 19 sati u kinu Tuškanac, a ulaz na premijeru je slobodan.

Glavnu ulogu u filmu tumači Ksenija Marinković, a u ostalim nastupaju Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić i Alex Elektra. Film nastaje u produkciji Non-Aligned Films i koprodukciji hrvatskih Dinaridi Filma te Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti.

Have You Seen This Woman? | 2022 | Official Trailer from Non-Aligned Films on Vimeo.

“Da li ste videli ovu ženu?” nadrealistična je psihodrama koja kroz tri priče progovara o identitetu i transformaciji sredovječne žene. Glavni je lik Draginja, žena koja kroz tri različita života pokušava iskočiti iz vlastite kože. O ideji za realizaciju ovog filma autori kažu: “Inspiraciju za film pronašli smo u našim majkama – osobama koje su nam vrlo bliske, a opet tako nepoznate. Često zamišljamo da je njihov život potpun, da ono što ih čini živima pripada prošlosti, a ne sadašnjem trenutku. Bez obzira da li to jesu ili nisu, žene srednjih godina se u našem društvu arhetipski doživljavaju kao majke. Međutim – za čime one čeznu? O čemu one sanjaju? Kroz ovaj film željeli smo istražiti skrivene živote sredovječnih žena i tragati za njihovim pravim identitetima. “Da li ste videli ovu ženu?” je „doplgenger“ bajka o ljudskoj potrebi za srećom i pripadanjem”, objašnjavaju Dušan Zorić i Matija Gluščević.

Povodom hrvatske premijere filma Ksenija Marinković kaže: “Ovaj film koji je stvaran pet godina s puno dobre volje i jako malo novaca, došao je do Venecije u kategoriju najboljih debitantskih filmova iz cijelog svijeta, obišao je dosad oko 20 festivala, osvojio neke bitne nagrade i kreće dalje. Drago mi je da će hrvatska premijera biti baš na Human Rights Film Festivalu! Film je izazvao vrlo različite reakcije i potaknuo mnoge rasprave, nadam se da će se isto dogoditi i ovdje.”

Režiju i scenarij potpisuju Dušan Zorić i Matija Gluščević, producentica je Čarna Vučinić, a koproducentica Tena Gojić. Direktori fotografije su Aleksa Radunović, Marko Kažić, Milica Drinić, a montažu potpisuje Olga Košarić; scenografiju Iva Ilić i Milena Grošin, kostimografiju Kristina Savić, dok je dizajner zvuka Luka Gamulin. Autor glazbe je Stipe Škokić – DJ Jock.

Film je prije nekoliko dana započeo kino distribuciju diljem Srbije, dok će u Hrvatskoj u kina stići tijekom proljeća 2023.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X