Startao podcast ‘Nevidljiva scena’ iz Azimuta: Denis Katanec probio led

“Nevidljiva scena” program je koji klub Azimut iz Šibenika i udruga Kolektiv 4B, uz potporu Ministarstva kulture i medija, provode od svibnja 2021. godine. “Nevidljiva scena” promovira nedovoljno afirmirane domaće i regionalne alternativne glazbenike, a videointervjui su nastali uglavnom između njihovih tonskih proba i koncerata u Azimutu. Voditelj programa je glazbeni novinar Marko Podrug, a Ravno do dna dakako pruža medijsku podršku.

Denis Katanec u Nevidljivoj sceni

Ako ćemo pravo, nije šibenski klub Azimut ovim novopokrenutim programom započeo s nekom novom programskom filozofijom. U klubu su od samih početaka alternativni, indie, underground i slični bendovi uvijek imali svoj siguran dom, a „Nevidljiva scena“ je u pandemijskim vremenima trebala tu priču podignuti na višu razinu.

Koncept programa mijenjao se kako su se mijenjale epidemiološke mjere. Mogu koncerti/ne mogu koncerti, može se u klub/ne može se u klub, covid potvrde, broj gostiju po kvadraturi, broj kvadrata po glavi gosta, covid redari…

Na kraju je, drž ne daj, u Azimutu ipak uspješno održana većina najavljenih koncerata u sklopu programa „Nevidljiva scena“, a do kraja godine, barem je takav plan, slijede još neki.

„Nevidljiva scena“, dakle, šibenskoj publici donosi koncerte, a svima ostalima videointervjue koje s glazbenicima vodi Marko Podrug, zamjenik urednika ovog portala.

Led je probio Denis Katanec čija je Klinika u Azimutu bila prva grupa koja je u koncertnoj dvorani kluba nastupila nakon 19 mjeseci prisilne pauze. Klinika Denisa Kataneca promovirala je „Jada jada“, po mnogima najbolji album prošle godine.

Razgovor koji slijedi nastao je sat vremena prije nastupa…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X