Steel Panther razapet kritikama nakon stvaranja ‘seksističkog’ gitarskog efekta ‘Pussy Melter’

Steel Panther, komedijaška, marginalna glam metal grupa suočava se sa velikim kritikama nakon što se bend udružio s jednom audio tvrtkom kako bi stvorio ‘seksistički’ gitarski efekt, tzv. ‘Pussy Melter’.

  • 7
    Shares
Steel Panther (izvor: Wikipedia)

Gitarist ovog losanđeleskog benda, Russell John Parrish poznatiji kao Satchel, zajedno s audio tvrtkom TC Electronic, stvorio je gitarski zvuk “Pussy Melter”, unaprijed postavljen kao efekt na pedali gitare.

Opis na web stranici tvrtke navodi: “Kada smo se susreli s “Oh, tako skromnim” gitaristom Steel Panthera, imao je samo jedan uvjet – da napravimo ton jednako mokar kao i dame u prvom redu njihovih koncerata.”

Ovakva Satchetova zajebancija uskoro se susrela s brojnim kritičarima i kritikama koji su “zahtjev” ocijenili seksističkim i “nepodobnim za 21. stoljeće”.

Tako je američka gitaristica Jessica Fennelly već pokrenula peticiju za bojkot proizvoda iz tvrtke TC Electronics, označavajući pritom sve njihove proizvode kao “uvredljive” i “očito seksističke”.

Fennely je peticiju podijelila i na društvenim mrežama, a usput je dopisala: “Koja je ovo jebena godina? Molim vas potpišite peticiju za bojkot tvrtke TC Electronics. Kao ženska gitaristica i samo žena sve me ovo čini super razočaranom.”

Steel Panther i TC Electronics još nisu odgovorili na izazvane kontroverze.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X