Ako želite izbjeći softver za prepoznavanje lica postanite Juggalo

Potvrđeno je kako Juggalo ‘make-up’ zbunjuje tehnologiju prepoznavanja lica.

Juggalo pozira s djetetom (izvor: Wikipedia)

Ako ste kojim slučajem fan “najgoreg benda na svijetu” Insane Clown Possea, ICP-a, način na koji šminku nanosite na lice uspješno će zaobići tehnologiju prepoznavanja lica, otkriveno je.

Obožavatelji benda – poznatiji kao Juggalos ili Jugalette – miješaju crnu i bijelu šminku koja zbunjuje softver za prepoznavanje lica.

Twitter korisnik @takhion objavio je ovaj tjedan: “Ovo je novo otkriće. Ispada da je Juggalo šminka uspješno porazila softver za prepoznavanje lica. Ako želite izbjeći nadzor pretpostavljam da vam je najlakše postati Juggalo.”

Zatim je objasnio da softver za prepoznavanje lica djeluje tako što identificira “razinu kontrasta na uobičajenim facijalnim orijentirima”, na primjer, oko mjesta gdje na licu obično dolazi nos. Juggalosi, recimo, nanose masnu crnu liniju šminke taman ispod ustiju i tako “redefiniraju ono što softver shvaća kao čeljust”.

“Da bi tehnologija eventualno bila u stanju prepoznati Juggalose trebalo bi da konstantno nose iste make up dizajne na licima”, objašnjava @takhion. Također, trebalo bi da nose šminku čitavo vrijeme no Juggalosi je nanose tek prilikom koncerata Insance Clown Possea, tijekom specijalnih prigoda ili za nastupa nekih drugih izvođača iz etikete Pscyhopatic Records.

Podsjećamo, Juggalosi su prošle godine izgubili žalbu protiv FBI-a koji ih je klasificirao kao kriminalnu skupinu. U nacionalnoj procjeni kriminalnih skupina iz 2011., Juggalosi su označeni kao “labavo organizirana hibridna banda”. Juggalosi su, tada, tvrdili da je ovakva kvalifikacija FBI-a mnogima od njih zagorčala život i da je posljedica procjene ta da imaju problema s pronalaskom posla, pronalaskom mjesta stanovanja i da im se kontinuirano onemogućuje pristup različitim društvenim uslugama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X