Steven Tyler optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnice

Tyler, koji je tada imao 27 godina, počeo je izlaziti s Julijom Holcomb ubrzo nakon njezina 16. rođendana 1975. godine.

Steven Tyler (foto: Wikipedia)

Pjevač grupe Aerosmith Steven Tyler optužen je za seksualno zlostavljanje maloljetnicu u tužbi koju je podnijela njegova bivša djevojka Julia Holcomb.

Tyler, koji je tada imao 27 godina, počeo je izlaziti s Holcomb nedugo nakon njezina 16. rođendana 1975. godine. Njezina je majka prepisala skrbništvo nad kćeri Tyleru i njih dvije su se preselile u pjevačev dom u Bostonu. Holcomb je ubrzo ostala trudna, no onda je njihova veza krenula po zlu. Zapalio im se stan, a ona je završila u bolnici, a za to vrijeme Tyler ju je navodno prisilio na pobačaj. “Kada sam se vratila kući svojoj majci, bila sam slomljena duha”, kazala je Holcomb u eseju iz 2011. godine. “Noću nisam mogla spavati bez noćnih mora o pobačaju i požaru. Svijet se činio kao mračno mjesto.”

Tyler tvrdi da je odluku o pobačaju par donio zajednički. “Gadno je kad nešto stvarate sa ženom, a uvjere vas da to nikad neće uspjeti i da će vam uništiti živote”, napisao je u svojim memoarima iz 2012. godine. Dodao je da ga je to iskustvo poslalo u silaznu spiralu zlouporabe droga i alkohola.

Page Six javlja da u svojoj tužbi Holcomb kaže da je prvi put upoznala Tylera – koji je identificiran kao optuženi Doe – na koncertu Aerosmitha u Portlandu. Holcomb tvrdi da je Tyler bio svjestan njezine dobi prije nego što ju je pozvao u svoj hotel, gdje je nad njom “izvodio razne kriminalne seksualne radnje”. Drugi put su se sreli nakon koncerta u Seattleu, nakon čega je Tyler uvjerio njezinu majku da ga imenuje za zakonskog skrbnika.

Holcomb nadalje tvrdi da ju je Tyler opetovano napadao, davao joj alkohol i drogu, a kada je zatrudnjela prijetio joj je da će je prestati uzdržavati ako ne pobaci. U svojoj tužbi Holcomb također optužuje Tylera da ju je podvrgao “nenamjernoj sramoti” raspravljajući o njihovoj vezi u svojim memoarima i prikazujući je kao “romantičnu vezu punu ljubavi”.

Tužba dolazi u posljednjim danima kalifornijskog Zakona o djeci žrtvama, koji je privremeno ukinuo zastaru za osobe koje su preživjele seksualno zlostavljanje u djetinjstvu da istupe sa svojim optužbama. Rok za podnošenje tužbe je 31. prosinca 2022. godine.

Tyler još nije odgovorio na tužbu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X