Stevie Wonder: Princeova je muzika toliko pitoreskna, da ju čak i ja mogu vidjeti

Prince je jednom zgodom izjavio kako je Wonder njegov uzor i inspiracija. Danas, nakon tragične smrti pop genijalca, Wonder je, premda posthumno, iskoristio priliku uzvratiti mu komplimentom, opisavši njegovu muziku ‘neustrašivom’.

Stevie Wonder (Foto: Wikipedia)
Stevie Wonder (Foto: Wikipedia)

U tribute tekstu o Princeu u Rolling Stoneu, Stevie Wonder je napisao: “Njegova je muzika toliko pitoreskna, da ju čak i ja mogu vidjeti. Princeove pjesme su tako vividne, slike su mu toliko snažne.”

Nadalje u tekstu opisuje specijalnu vezu koju je imao s Princeom, te dodaje: “Mislim da sam se povezao s tim kako je Prince vidio stvari, vidio svijet, zato što sam i sam odrastao na srednjem zapadu, gdje sam dolazio u kontakt s raznim tipovima ljudi što je činilo izvrstan spektar različitosti iz kojih se moglo učiti. Obojica smo odrasli slušajući blues, rock’n’roll, jazz i gospel, i u svemu tome smo nalazili vrijednosti.”

Prince (Foto: Universal Music)
Prince (Foto: Universal Music)

U ganutljivom tekstu još je dodao: “Prince je bio toliko inspiriran i inspirativan istovremeno. Bio je ljubazan, discipliniran i točno je znao što hoće. Bio je sposoban za velike promjene i skokove. Ako je Michael Jackson Kralj Popa, Prince bi trebao biti Imperator. Borio se za svoju umjetničku slobodu i nije nikome i ničemu dopuštao da mu pritom stane na put. Slijedeći svoj put, Prince odveo muziku u potpuno drugom smjeru, podignuo je na novi nivo, kao što su to nekoć učinili Beatlesi. Htio je promijeniti ustaljene norme, kao što je to učinio Marvin Gaye. Da bi to učinio moraš biti samouvjeren, a upravo ga je takav duh otvorio da posegne u svoje nevjerojatne muzičke rezervoare i iskoristi sve kapacite svog talenta. Ako je htio govoriti o seksu, ulazio je u te teme duboko, cijelim bićem. I dao nam je da vidimo i osjećamo s njim, kroz njega. Zapravo, pokušavam shvatiti koje je moje dijete rođeno upravo zbog mog intenzivnog slušanja njegove muzike.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X