‘Borac’ – novi singl i spot grupe Šank?!

Zagebački punk rock bend Šank?! objavio je singl ‘Borac’, skinut s njihovog aktualnog albuma ‘Naša stvar’, osam dana uoči velikog koncerta u Tvornici kulture 13. svibnja. Grupa je jučer predstavila i odličan pripadajući videospot.

Šank?!
Šank?!

“Dobro su te učili / Na kvartu se ne predaje” ponosno na refrenu uzvikuje Alen Rakić, vokal Šanka, i idealno sumira uličnu poetiku svog benda. U jednoj od najkraćih i najšežćih pjesama albuma Šank?! je uspio ispričati priču kakva postoji u većini kvartova svakog grada. Borba od prvog dana, s malo šanse za uspjeh, ali i to malo, s čistom i upornom glavom može prevagnuti. Bitno je da se ne predaš…

Šank?! su novi glas generacije u trenu kad se sve teže dolazi do riječi. Buntovna muzika, ona koja dolazi ravno s ulice i prenosi njezin puls gotovo redovito je usmjeravala generacije. U vrijeme kada je takvih bendova sve manje, barem u ovoj regionalnoj sferi, moćni i glasni riffovi nošeni borbenim refrenima čuju se jako daleko. Neće stoga iznenaditi kad 13. svibnja Šank?! napuni Veliki pogon Tvornice kulture na najvećem koncertu u njihovom gradu dosad.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qxda9pDWJmc[/youtube]

Pjesma “Borac” otvara njihov četvrti studijski album “Naša stvar” koji je objavljen prije nešto manje od godinu dana, 6. svibnja. Grupa je realizirala i pripadajući videospot, njihov dosad najzahtjevnijih video uradak, kojeg je režirao Igor “Meister” Malečić, inače producent njihovih albuma.

Prvo izdanje pod nazivom “Grad je naš” Šank ?! objavljuju na 2010. godine kao besplatno download, što od tada čine sa svim svojim albumima. Nakon uspješne godine koja uključuje i nastup sa slavnim Cock Sparrerima i na DOF festivalu, te po mnogim klubovima diljem Hrvatske, 2011. izdana je ploča “Priče noćnih tramvaja”. Šank?! je 2012. nastupio kao predgrupa legendarnim irish punk veteranima Dropkick Murphy’s, a nakon toga nastupa po cijeloj Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, BiH te Sloveniji. U to vrijeme snimljena je i pjesma “Zagreb gori” koja postaje svojevrsna himna u Zagrebu i šire, a sve se dogodilo ususret dva rasprodana koncerta u Malom pogonu Tvornice u rujnu 2012.. Treći album “Treća runda” izašao je 2013., prema časopisu Rolling Stone svrstan na ljestvicu top 10 regionalnih albuma za tu godinu. Snagu i jaku fan bazu Šank?! je dokazao na koncertu Brkova u Domu sportova u ožujku 2015. Iste godine izašao je četvrti album “Naša stvar” koji se također našao među najboljim regionalnim albumima 2015. godine.

U samo šest godina Šank?! je stvorio sada već nezaboravne himne poput “Grad je naš” ili “Zagreb gori”, “Sve za kraj”, “Na šank” ili “Naša stvar”, a svaki koncert je obilježila izuzetna količina energije i euforije koja se osjeti na nastupima uživo. Zagrebački koncert bit će još jedna prilika uživo poslušati energične melodije iz Šank?! radionice i potrošiti grla uz njihovu punk rock kombinaciju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X