St!llness objavio ‘Okruglu kocku’ na ravnoj ploči

Hvaljeni album je sada završio i na 130 gramskom crnom vinilu, u gatefold pakiranju s tekstovima svih pjesama.

St!llness (foto: Promo)

Splitsko-zagrebačka grupa St!llness prošle godine napravila je veliki povratak na scenu popraćen i novim studijskim albumom “Kocka je okrugla” koji je završio u Top 5 albuma godine po većini hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, osvojio tri nominacije za nagradu Rock&Off i u više kritika nazvan jednim od najboljih hrvatskih povratničkih albuma.

Hvaljeni album je sada završio i na 130 gramskom crnom vinilu, u gatefold pakiranju s tekstovima svih pjesama. Cijena vinila je 25 eura, a od danas se može kupiti u zagrebačkom Rockmarku i PDV Shopu te na njihovim web stranicama (za ostale gradove i države) i riječkom Dallas Music Shopu (od 14.6.).

“Ovo je jedna mala ravna ploča za čovječanstvo, ali velika zaokružena kocka za nas”, rekao je Yuri, a Ante Estrada se nadovezao: “Izlazak vinila mogu prokomentirati parafraziranjem velikog benda Crvena jabuka – Svijet je ploča šarena”.

Kultni rap/rock/reggae bend St!llness, nakon deset godina diskografske pauze, vratio se sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla”. Na albumu se nalazi 12 pjesama. Ivan Jurić i na ovom albumu potpisuje većinu pjesama, dok glazbu i aranžmane zajednički potpisuje cijeli bend. St!llness na ovom albumu čine Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara), Ante Ljubičić (gitara i programiranje), Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi) i Ivan Jurić (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth).

Album je snimljen u proljeće 2022. godine u “ŠtaTeBoliK” studiju. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Ognjen Zečević Egoless i Ivan Jurić Yuri, a dizajn covera i LP izdanja Marko Pinjuh. Album je objavljen u suizdanju ST!LLNESSA i diskografske kuće Mudri Brk, a na proljeće će biti objavljeno i vinilno izdanje albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X