Što je Ravnododna.com?

Novi portal je pred vama. Trudit ćemo se da postane vaše omiljeno mjesto u virtualnom prostoru.

Kakve veze Ravnododna.com ima s Azrom i Štulićem? Vjerojatno je ono što se prvo pitate drage čitateljice i dragi čitatelji. Odgovor je: puno i nimalo. Prvo ćemo razjasniti ovo potonje. Ravno do dna nije portal koji će slaviti Štulića i samim time glorificirati novovalnu nostalgiju, plakanje za prolivenim mlijekom i litre znoja koje su se po usmenoj legendi nakupljale u Johnnyjevim čizmama na koncertima.

Godina je 2011. Vrijeme brzopoteznih i brzokonzumirajućih internetskih tričarija koje mnogi portali tretiraju (ni manje ni više) kao vijesti. U toj hrpi kopipejsterskog sranja nema zadovoljštine, a još manje novinarstva. Barem ne onog stručnog, strastvenog i posvećenog materiji kojom se bavi.

Ravnododna je osmišljen kao suštinska suprotnost tom trendu. Mi smo medij koji će posvećivati pažnju onima koji ostavljaju istinski pečat na kotaču vremena koji nas sve melje, a to su oni iza kojih bi trebalo ostati nešto kvalitetno za buduće naraštaje.

Mjesta za kojekakve izgubljene duše iz reality showova i koloplet kavanskih pjevača i pjevačica ovdje neće biti. Naš je stav da je medijsko praćenje takvih karaktera i dovelo ovo društvo u mentalno ništavilo zaluđeno trivijalnošću bez boje, okusa i mirisa.

Naša misija je revolucionarna evolucija i započinjemo je kao organizirana blogerska zajednica odgovornih autora. Vrijeme će pokazati hoćemo li prerasti u nešto više od toga. Uspjeli ili neuspjeli, naš kurs je jasan: Ravno do dna.

Na redu je sada pojašnjenje Štulićeve uloge u nazivu ovog portala. O beskrupuloznosti njegovog karaktera ne treba trošiti riječi. Što god mislili o njemu, on je jedna od rijetkih neprodanih duša s ovih prostora, njegov opus je preživio sve, preživjet će i ostat će. Postoji li bolji uzor od njega? Barem u ovome trenutku, ako se ne odluči na potez kao Tajči i zajedno s Leinerom, Hrnjnakom i Pađenom ne odluči postati jednosezonska oldtimerska atrakcija za balkanske Arene – koliko god ih bilo.

Bez obzira na igru proricanja, tu je fakt ‘Ravno do dna’, trostruki album iz 1982. kojim je u tadašnjoj Jugi Štulić pokazao što znači predani rad i odanost ideji. Je li ga itko od Vardara pa do Triglava nadmašio do današnjeg dana? Odgovor ostavljamo vama.

Naš kurs je jasan: Ravno do dna.

Naša misija: Ne zagađivanje mentalne sfere.

Naša parola: Kad si na dnu, možeš samo prema gore.

Naša poruka za sve koji nam se nađu na putu: Bolje vam je da budete dobri u tome što radite, jer mi ‘municiju’ nećemo štedjeti.

Eksperiment je počeo.

Dobro došli na Ravnododna.com.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Idi na Vrh
X